Κορονοϊός: Στις παραλίες ξανά από το Σάββατο – Προσοχή στα νέα μέτρα

Με τα… αντηλιακά και τα μαγιό στο χέρι περιμένουν πολλοί πολίτες το σύνθημα για να ξεχυθούν στις παραλίες καθώς από το πρωί του Σαββάτου, 08.05.2021, ανοίγουν ξανά τις πύλες οι οργανωμένες πλαζ, όμως με πολύ αυστηρά μέτρα και προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένες αποστάσεις ανάμεσα στις ξαπλώστρες, αντισηπτικά και απολύμανση. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Συνεργεία στήνουν ομπρέλες. Βάζουν ξαπλώστρες με τη μεζούρα στα χέρια. Καθαρίζουν την άμμο.

Τρέχουν να προλάβουν οι διαχειριστές των οργανωμένων παραλιών προκειμένου αύριο να μπορούν να υποδεχθούν τους πρώτους λουόμενους της σεζόν.

Με… κανόνες στις παραλίες

Δείτε ακόμα:  Self test: Σε ποιους θα διατίθενται από 1 Ιουλίου - Οι εξαιρέσεις

Με οδηγό το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα…που μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες.

Η ελάχιστη απόσταση από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι 4 μέτρα ενώ θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης. Υποχρεωτικά θα είναι και τα self – test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους ενώ η μετάβαση θα γίνεται με τον κωδικό “6” στο 13033. Όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται δια ροπάλου η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 469 νέα κρούσματα - 20 νεκροί και 307 οι διασωληνωμένοι

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν περιμένουν το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ και από σήμερα πήγαν στις ανοργάνωτες παραλίες. Ωστόσο με τη σκέψη πως στις οργανωμένες πλαζ ενδεχομένως να υπάρξει κάποιος συνωστισμός, αρκετοί είναι εκείνοι που ήδη σκέφτονται πιο απομακρυσμένες παραλίες με σίγουρες αποστάσεις.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών και στην Θεσσαλονίκη. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι υπεύθυνοι ξεκίνησαν να στήνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Τα μέτρα και οι αποστάσεις παραμένουν καθώς και η ατομική ευθύνη ώστε να επιστρέψουμε επιτυχημένα στην κανονικότητα. Στο Καβούρι και την παραλία Μπαξέ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η κάμερα του MEGA όπου κατέγραψε τις προετοιμασίες ενόψει του αυριανού ανοίγματος.

Δείτε ακόμα:  Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Πηγή: Mega