Κορονοϊός: Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε ημερήσιους θανάτους

Tην αρνητική πρωτιά της Ελλάδας σε νέους θανάτους λόγω κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους επιβεβαιώνουν οι Financial Times. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα από τις 24 Νοεμβρίου πέρασε τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία στο μέσο όρο νέων θανάτων από κορονοϊό ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως φαίνεται στο γράφημα των FT, στις 24 Νοεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα όπου ο μέσος όρος θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας ήταν ίσος με εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από την προηγούμενη Τρίτη η καμπύλη νέων θανάτων της Ελλάδας ανά 100.000 πληθυσμού είναι σχεδόν κατακόρυφη, παρά τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η οποία δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τον αριθμό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους.

Δείτε ακόμα:  Kαθηγητής αιματολογίας: Δεν υπάρχει ευθύγραμμη σχέση εμβολίου – θανάτων

Oι δηλώσεις του Νικόλαου Καπραβέλου, Διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», έρχονται να συμπληρώσουν την παραπάνω θλιβερή πρωτιά. Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Το 24ωρο της 25ης Νοέμβρη η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη».

Αριθμός θανάτων covid-19 ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 7 ημέρες
Αριθμός κρουσμάτων covid-19 τις τελευταίες 7 ημέρες

Στον συγκεκριμένο σύνδεσμο μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε χώρα, να συγκρίνετε την πορεία της όσον αφορά στα κρούσματα ή των αριθμό των θανάτων λόγω κορονοϊόυ, προσαρμόζοντας διαφορετικές παραμέτρους και να δείτε τα αντίστοιχα γραφήματα που προκύπτουν.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Η απάντηση Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ στην Μαρίνα Πατούλη

Oι Financial Times σημειώνουν ότι τα ημερήσια στοιχεία των κυβερνήσεων σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού είναι δύσκολο να συγκριθούν μεταξύ των χωρών και μπορεί να υπάρχουν αρκετές αποκλίσεις. Ωστόσο, επειδή δεν έχουν όλοι πρόσβαση στα δεδομένα που απαιτούνται για την ανάλυση της πιο αξιόπιστης και συγκρίσιμης μέτρησης της θνησιμότητας, οι επίσημες ανακοινώσεις για τα κρούσματα και τους θανάτους είναι τα καλύτερα διαθέσιμα δεδομένα.

ethnos.gr