Κορονοϊός: Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για το εμβόλιο και τους αρνητές (βίντεο)

Μπορεί τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό να αναμένονται στην Ε.Ε. τέλος Δεκεμβρίου με αρχές του έτους το πολύ, ωστόσο υπάρχει ζήτημα για το εάν και σε τι βαθμό θα αποδεχθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων να εμβολιαστούν.

Για το θέμα αυτό, μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε πως όλες οι εταιρείες έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει καμία έκπτωση ως προς την ασφάλεια των σκευασμάτων.

Αναφορικά με τους αρνητές του κορονοϊού και του εμβολίου, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως φέτος εμβολιάστηκε για τη γρίπη διπλάσιος αριθμός ανθρώπων σε σχέση με το 2019, δηλαδή 4.000.000 συμπολίτες μας. Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού, την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. «Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν… Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη χώρα. Είναι όμως ευθύνη μιας οργανωμένης πολιτείας και όλων των ηγετών της, σε όλα τα επίπεδα, να παροτρύνουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν σωστά έτσι ώστε να εμβολιαστεί», δήλωσε ο υπουργός.

ethnos.gr

Δείτε ακόμα:  Υπάρχει ελπίδα για τον 6χρονο Φώτη! Τι λέει ο σοκαρισμένος πατέρας του