Κορονοϊός: Τι θα γίνει με την τρίτη δόση εμβολίου για τους κάτω των 50

Για την τρίτη δόση του εμβολίου για τους πολίτες κάτω των 50 ετών, μίλησε, σε συνέντευξή του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι «τα δεδομένα θα εκτιμηθούν από την ομάδα των ειδικών και θα υπάρξει σχετική εισήγηση. Δεν υπάρχει ζήτημα αυτήν την ώρα, καθώς στην εν λόγω ομάδα η δεύτερη δόση έχει γίνει στο τέλος του α΄ εξαμήνου και το θέμα με την τρίτη δόση δεν θα προκύψει πριν από το τέλος του έτους, για τους περισσότερους».

Όπως τόνισε, «ο κορονοϊός είναι εδώ, δεν θα φύγει με μαγικό τρόπο, η μόνη αντιμετώπιση του είναι ο εμβολιασμός. Η κοινωνία είναι ανοιχτή και πρέπει να μείνει ανοιχτή. Δεν είμαστε στην περσινή κατάσταση, πλέον έχουμε το εμβόλιο», τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 6.602 νέα κρούσματα - 86 νέοι θάνατοι και 630 οι διασωληνωμένοι

Σε ότι αφορά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού το τελευταίο διάστημα, είπε ότι «είναι θέμα πειθούς των πολιτών, που αναλογικά αφορά όλους, από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, μέχρι τα ΜΜΕ και την Εκκλησία. Εμείς βλέπουμε ότι είμαστε 4%-5% πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εμείς βλέπουμε ότι «παίρνουμε ραντεβού», θα υπάρξει και νέα καμπάνια».

Για την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, είπε ότι «είναι θετικό πως τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί και είναι σε «ελεγχόμενο επίπεδο», ενώ έχει ανοίξει το σύνολο των δραστηριοτήτων στην αγορά και στην κοινωνία και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας περιορισμός».

Δείτε ακόμα:  Δωρεάν self test για όλους

«Η πανδημία θα είναι σίγουρα και αυτήν την χρονιά «εδώ», αλλά χωρίς να υπάρξουν άλλα μέτρα και να κλείσουν δραστηριότητες, θα φύγει όταν εμβολιαστεί αυξημένο ποσοστό του πληθυσμού», κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ίδια εκπομπή ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, «είναι υψηλά και αντίστοιχα με τα ποσοστά του γενικού πληθυσμού τα επίπεδα εμβολιασμού των ιερέων σε όλη την Ελλάδα, παρά τα όσα ακούγονται, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τους μοναχούς που μισθοδοτούνται από το Κράτος, ενώ δεν υπάρχουν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για το σύνολο των μοναχών στην Ελλάδα»

Δείτε ακόμα:  Cyber Monday: Έρχεται η Δευτέρα των διαδικτυακών προσφορών

news.gr