Κορωπί: Δωρεάν rapid test στην κεντρική πλατεία από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ (φωτό)

Το παρόν έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός στη διενέργεια δωρεάν rapid tests για όσους πολίτες το επιθυμούν, που πραγματοποιείται σήμερα στην κεντρική πλατεία Κορωπίου από τις 10.00΄το πρωί, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), κατόπιν πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας.

Συντονιστής της Δράσης είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής ενώ παρόντες στη διαδικασία, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινό, ήταν ο Δήμαρχος Κορωπίου Δ. Κιούσης, καθώς και η ειδική συνεργάτης του Περιφερειάρχη Χ. Γαλανοπούλου.

Δείτε ακόμα:  Κορωπί: Δέκα προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών Πυροπροστασίας

Σε δηλώσεις του ο κ. Αυγερινός επισήμανε σχετικά ότι, στην παρούσα φάση, η διενέργεια προληπτικών ελέγχων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον περιορισμό και τον έλεγχο της υψηλούς μεταδοτικότητας μετάλλαξης όμικρον, και προς αυτή την κατεύθυνση, σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, πράττουμε ό,τι είναι αναγκαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκτεταμένος διαγνωστικός έλεγχος, που πραγματοποίησε μαζικά η Περιφέρεια στην αρχική φάση της Πανδημίας και έως το καλοκαίρι, και που ξαναξεκίνησε αυτές τις μέρες, θα συμβάλει καθοριστικά στον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου, αφού η ανίχνευση των θετικών για covid συμπολιτών μας οδηγεί στο περιορισμό τους και στη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης του ιού. Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «απαντά» στον πατέρα της Καρολάιν

Για τη διενέργεια του ελέγχου δεν απαιτείται ραντεβού, παρά μόνον η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ.

Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε επιλεγμένα σημεία και Δήμους όλης της Αττικής.