Κορωπί: Ευθύνες στην πολιτεία για τις ακαθάριστες εκτάσεις καταλογίζει ο δήμαρχος Δ. Κιούσης

Τις σοβαρές ευθύνες που έχει η πολιτεία για την κατάσταση που επικρατεί με τις ακαθάριστες εκτάσεις αλλά και με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κανονισμός αντιπυρικής προστασίας επεσήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης με αφορμή και την πυρκαγιά σε Λαμπρικά και Κίτσι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Κιούσης υπογράμμισε ότι ευτυχώς υπήρξε άμεση αντίδραση από τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας και Πυροσβεστικού Σώματος και έτσι αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά η φωτιά.

Μάλιστα από το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καταγράφουν τις ζημιές – ευτυχώς πολύ λίγες – που προκλήθηκαν.

Ο δήμαρχος Κρωπίας όμως αναφέρθηκε και σε όλους όσοι επιρρίπτουν ευθύνες στους δήμους – και σε αυτόν της Κρωπίας – για καθάρισες εκτάσεις τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στις εκτός σχεδίου περιοχές δεν έχουν με βάση τον νόμο υποχρέωση καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους.

Παράλληλα εστίασε και στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κανονισμός αντιπυρικής προστασίας που ισχύει εδώ και λίγο καιρό, επισημαίνοντας ότι πλήθος ιδιοκτητών προχωρούν στον καθορισμό των εντός σχεδίου εκτάσεών τους και αφήνουν τα κλαδέματα και τα αγριόχορτα οπουδήποτε ενώ είναι τέτοιες οι ποσότητες που ούτε οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου ούτε η ιδιωτική επιχείρηση που έχει αναλάβει την περισυλλογή τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Μάλιστα ο κ. Κιούσης επέρριψε ευθύνες γιατί για τη σύνταξη του συγκεκριμένου κανονισμού δεν ζητήθηκε η γνώμη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα το πρόβλημα των υπολειμμάτων διαρκώς να διογκώνεται.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι δήμοι που δεν βρίσκονται στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας (σ.σ.: όπως οι 13 δήμοι της Ανατ. Αττικής και οι πέντε της Δυτικής) δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται όπως οι αστικοί δήμοι που έχουν για παράδειγμα να καθαρίσουν μόνο ένα αλσύλλιο 3- 4 στρεμμάτων.

Μάλιστα, τό9νισε ότι θα ζητήσει άμεση παρέμβαση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους προβλήματα.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του δημάρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση στον planetwebradio.gr:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.