Κορωπί: Κάποιο χέρι έσβησε τα «e-χνη» της άφαντης Αρτέμιδας – Μάρτυρες την είδαν σε παλιό εργοτάξιο

Σε άλλα μονοπάτια και μάλιστα σκοτεινά οδηγούν τα ευρήματα από την έρευνα στα ψηφιακά αποτυπώματα της 19χρονης Αρτέμιδας από το Κορωπί, καθώς φαίνεται ότι κάποιο… χέρι έχει σβήσει από το διαδίκτυο όλα τα ίχνη της!

Αυτή η εξέλιξη, αν δεν υποκρύπτει πρόθεση από την ίδια την αγνοουμένη, ανοίγει μια ανατριχιαστική διάσταση στην υπόθεση εξαφάνισης, η οποία εξελίσσεται από τις πλέον δυσεπίλυτες.

Η συνταρακτική ανατροπή αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», η οποία, με την άδεια της οικογένειας Βασίλη, απευθύνθηκε σε ειδικό προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνα στα διαδικτυακά ίχνη της κοπέλας που εξαφανίστηκε πριν από περίπου πέντε μήνες από το Κορωπί και να εντοπίσει το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της. Σε συνομιλία που είχε με την Αγγελική Νικολούλη ο εγκληματολόγος ηλεκτρονικού εγκλήματος και εξεταστής ψηφιακών πειστηρίων Βασίλης Γεωργόπουλος έκανε την αποκάλυψη:

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Ο αδερφός του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σπάει τη σιωπή του (βίντεο)

«Η οικογένεια, ύστερα από δική σας πρωτοβουλία, με εξουσιοδότησε να ερευνήσω τις δύο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιούσε η Αρτεμις, με σκοπό να εντοπιστούν τα τελευταία ηλεκτρονικά της ίχνη. Η κοπέλα είχε συνδέσει το κινητό με το gmail της. Στην έρευνά μου διαπίστωσα ότι κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη από τον λογαριασμό της, εξαφανίζοντας και χρήσιμα για την έρευνα στοιχεία του κινητού της» είπε ο ειδικός.

Βέβαια, όπως είπε στη δημοσιογράφο ο Βασίλης Γεωργόπουλος, «θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από την αρμόδια αστυνομική Αρχή, γιατί έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την εξαφάνιση και στους έξι τα αρχεία αυτά σβήνονται». Στο μεταξύ, αξιολογούνται ως σημαντικές δύο μαρτυρίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν την επόμενη μέρα της εξαφάνισης.

Δείτε ακόμα:  Κορωπί: Κύκλωμα εισήγαγε λαθραία αλκοολούχα ποτά από τη Βουλγαρία - 5 συλλήψεις! (φωτό)

«Επιστρέφαμε Σάββατο απόγευμα με τον σύζυγό μου από την Ανάβυσσο και είδαμε έξω από ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο μία κοπέλα. Φορούσε άσπρα αθλητικά παπούτσια, σκούρο παντελόνι και ανοιχτόχρωμη μπλούζα ή πουκάμισο. Είχε και μία σκουρόχρωμη τσάντα πλάτης. Φαινόταν κουρασμένη και χαμένη. Μας έκανε εντύπωση, γιατί περπατούσε μόνη της στην ερημιά στην περιοχή Κίτσι στο Κορωπί» ανέφερε μια μάρτυρας στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η μαρτυρία που συγκέντρωσε η εκπομπή, όταν πραγματοποίησε αναπαράσταση της πορείας της Αρτέμιδας μαζί με τον έμπειρο ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη. «Είδα κι εγώ την κοπέλα στο ίδιο σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος της περιοχής.

Αλλοι κάτοικοι υπέδειξαν στην εκπομπή το παλιό λατομείο της περιοχής, το οποίο ερευνήθηκε σε δεύτερο χρόνο από τον διευθυντή εταιρίας φύλαξης και ερευνών και συνεργάτη του ΟΦΚΑΘ Δημήτρη Καρανταλή, μαζί με σκύλο ειδικά εκπαιδευμένο στον εντοπισμό πτωμάτων.

Δείτε ακόμα:  Λάβρος Χρ. Τσεμπέρης κατά Βασιλόπουλου: "Κάποιος να τον σώσει από τον διαρκή αυτοεξευτελισμό"

«Ερευνήσαμε τους εξωτερικούς χώρους γύρω από το εργοτάξιο και το λατομείο, χωρίς αποτέλεσμα. Στους εσωτερικούς δεν μπορέσαμε να μπούμε, γιατί δεν έχουμε δικαιοδοσία» ανέφερε ο κ. Καρανταλής.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη σημείο που δεν έχει ερευνηθεί στην ευρύτερη περιοχή, όπως είπε στο «Τούνελ» ο γραμματέας της Βάσης Ετοιμότητας Αττικής της Εθελοντικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Γλυκογιάννης.

«Δεν μπορούμε να πούμε το ακριβές σημείο για ευνόητους λόγους, αλλά θεωρούμε ότι χρήζει περαιτέρω έρευνας από ειδικά κλιμάκια. Εχουμε ενημερώσει σχετικά την Ασφάλεια Κορωπίου και παραμένουμε στη διάθεσή τους για να βοηθήσουμε» επισήμανε.

espressonews.gr