Κορωπί: Νέα δεδομένα για την εξαφάνιση της Άρτεμις – Ανησυχούν τα σβησμένα αρχεία

Το θρίλερ της εξαφάνισης της 19χρονης Αρτεμις από το Κορωπί δεν έχει τέλος, καθώς νέα στοιχεία που έφερε στο φως η τηλεοπτική εκπομπή το «Τούνελ» για τα ηλεκτρονικά ίχνη της αγνοούμενης από το Κορωπί αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση.

Η εκπομπή απευθύνθηκε σε Εγκληματολόγο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων, προκειμένου να εντοπίσει το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της, με τον Βασίλη Γεωργόπουλο να αποκαλύπτει πως μετά από έρευνα που έκανε διαπίστωσε πως κάποιος έχει αρχίσει να σβήνει τα στοιχεία της.

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός στις Αρχές για την εξαφάνιση της 16χρονης Αλεξανδριανής

«Η οικογένεια μετά από δική σας πρωτοβουλία με εξουσιοδότησε να ερευνήσω τις δυο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιούσε η Άρτεμις, με σκοπό να εντοπιστούν τα τελευταία ηλεκτρονικά της ίχνη. Η κοπέλα είχε συνδέσει το κινητό με το gmail της. Στην έρευνά μου διαπίστωσα ότι κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη από το λογαριασμό της, εξαφανίζοντας και χρήσιμα για την έρευνα, στοιχεία του κινητού της» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη για το αν μπορούν αυτά να ανακτηθούν, ο Βασίλης Γεωργόπουλος απάντησε: «Θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από την αρμόδια αστυνομική Αρχή, γιατί έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την εξαφάνιση και στους έξι τα αρχεία αυτά σβήνονται…».

Δείτε ακόμα:  Χωρίς ρεύμα όσα νέα κτίρια δεν ασφαλιστούν για φυσικές καταστροφές σε Μαραθώνα, Ν. Μάκρη & Αν. Αττική!

Εν τω μεταξύ στην έρευνα που έκαναν εθελοντικές ομάδες με τη βοήθεια drone δεν υπήρξαν αποτελέσματα. «Οι εθελοντές θα κινηθούν σε τρεις ομάδες στην περιοχή, με σημείο αναφοράς το πολυκατάστημα που φέρεται ότι ήθελε να πάει. Στην επιχείρηση θα συμμετέχει και ο ΟΦΚΑΘ Εθελοντές Διασώστες, αλλά και το Silver Alert, που με drone θα ερευνούν από αέρος για να έχουν μια πλήρη εικόνα» είχε δηλώσει ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, χωρίς όμως να έχει κανένα επιπλέον στοιχείο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Παρέμβαση Μπουρνούς για το σπίτι που κινδυνεύει να καταρρεύσει στο Νέο Βουτζά (φωτό)

ethnos.gr