Κορωπί: Πλειστηριασμός – μαμούθ στην υγεία! Το ακίνητο με την υψηλότερη τιμή

Είναι το ακίνητο με την υψηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς. Πρόκειται για ένα τεράστιο κτίριο, 50.812 τετραγωνικών μέτρων, στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, που θα φιλοξενούσε το ογκολογικό νοσοκομείο «Ερασίνειο» και θα βγει σε πλειστηριασμό στις 20 Φεβρουαρίου.

Για αυτό το κτίριο υπήρξε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που είχε εμπνευστεί ο μαιευτήρας Ν. Λοΐσιος και κατά καιρούς είχαν εμπλακεί γνωστά ονόματα ως επενδυτές.

Το νοσοκομείο ουδέποτε λειτούργησε και τώρα η Eurobank βγάζει το ακίνητο σε πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης τα 25.700.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα:  “Κίτρινος” συναγερμός την Τρίτη σε Ραφήνα & Αν. Αττική – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Να φανταστείτε πως στον χώρο βρίσκεται ακόμα ο πανάκριβος μηχανολογικός εξοπλισμός που είχε εν μέρει εγκατασταθεί, ενώ συχνά-πυκνά υπάρχουν παρεμβάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση του κτιρίου.

Στο πρώτο Δ.Σ. συμμετείχε γνωστότατο στέλεχος της αγοράς, χωρίς να φαντάζεται πως στη συνέχεια θα υπήρχαν τόσο δυσάρεστες εξελίξεις στο φιλόδοξο πλάνο. Ακολούθησε η εμπλοκή διαφόρων άλλων γνωστών επιχειρηματιών όπως ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης κ.ά.

Στην αγορά θυμούνται την πανηγυρική ανακοίνωση της Attica Ventures (θυγατρική της Attica Bank που μεταβιβάστηκε όπως όπως) για επένδυση πέντε εκατομμυρίων ευρώ στο «Ερασίνειο». Αλλά και τη στρατηγική συμφωνία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ τον Αύγουστο του 2003, σύμφωνα με την οποία θα κατασκεύαζε το νοσοκομείο και θα αναλάμβανε τη δεκαετή διαχείρισή του.

Δείτε ακόμα:  Αρτέμιδα: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο - Ένας σοβαρά τραυματίας (φωτό)