Κορωπί: Σε εξέλιξη έργα ανάπλασης σε πλατείες (φωτό)

Οι πλατείες Υφαντή και Οικονόμου : Σε ολοκλήρωση οι εργασίες αναπλάσεών τους. Σε εξέλιξη τα έργα ήπιας κυκλοφορίας. Αναμένονται τα νέα μεγάλα έργα εκτεταμένων δικτύων οδών ήπιας κυκλοφορίας, αναπλάσεων και οδικής ασφάλειας

Σε ολοκλήρωση των εργασιών αναπλάσεως τους βρίσκονται οι πλατείες, Υφαντή (με τα δύο τμήματα της) και Οικονόμου. Οι πρώτες «παρουσιάσεις» τους στην πόλη μας καταδεικνύουν ένα όμορφο, καλαίσθητο αποτέλεσμα. Αποκτούν μια γαλήνια όψη και προσδίδουν ηρεμία στο χώρο. Οι πλατείες «ξανασυστήνονται» στους πολίτες και θα αποτελέσουν αναγνωρίσιμο σημείο συνάντησης. Ως σύνολο, οι πλατείες θα αναδειχθούν μετά και τις ολοκληρώσεις των αστικών αναπλάσεων- παρεμβάσεων ήπιας κυκλοφορίας στις γύρω οδούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όλα αυτά τα έργα θα συλλειτουργήσουν με την μεγάλη παρέμβαση ανάπλασης της κεντρικής Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, της οδού Κύπρου, παρακείμενων οδών και την ενιαιοποίηση αυτών των χώρων με τις αναπλάσεις της πλατείας Γυμνασίου (Μερκούρη) που ξεκινούν το επόμενο διάστημα και φυσικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις -ανάσα που συνοδεύουν αυτά τα έργα στην έδρα του Δήμου μας.

Ενημερώνουμε επίσης ότι, το σύνολο της πόλης Κορωπίου έχει ενταχθεί σε στρατηγική διεύρυνσης δικτύων οδών ήπιας κυκλοφορίας και εκτεταμένων αναπλάσεων με διασυνδέσεις όλων των κοινόχρηστων χώρων.

Τέλος, με το νέο έργο της διασφάλισης της οδικής ασφάλειας, για μαθητές, αθλούμενους και πεζούς (σ.σ αφορά παρεμβάσεις σε εισόδους σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α) ύψους 2.800.000 ευρώ ολοκληρώνονται αναγκαία έργα, που κάνουν την έδρα του Δήμου μας, ανθρώπινη, φιλική, επισκέψιμη, υψηλής προσβάσιμότητας.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.