Κορωπί: Συγκλονίζει η ιστορία της τραγουδίστριας Μαίρης Αλεξοπούλου που έγινε μοναχή μετά τον θάνατο της κόρης της

Συγκλονίζει η προσωπική ιστορία της γνωστής τραγουδίστριας Μαίρης Αλεξοπούλου, που μετά τον θάνατο της κόρης της αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χώρο του θεάματος και να αφοσιωθεί στον Θεό.

Η ίδια, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και άνοιξε την ψυχή της στην Ζήνα Κουτσελίνη για όσα την οδήγησαν να ζει ως μοναχή Θεονύμφη τα τελευταία 35 χρόνια, σε μοναστήρι που έχτισε μόνη της.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου υπήρξε μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες της εποχής τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70. Έζησε μία ζωή που κόπηκε στα δύο: η πρώτη ήταν στις πίστες και η δεύτερη στο μοναστήρι. Ο θάνατος της πρωτότοκης κόρης της την συντάραξε. Η ίδια ήταν μόλις 42 χρόνων όταν η κόρη της Κωνσταντίνα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα.

Δείτε ακόμα:  "Να σταματήσουν οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις για την ολοκλήρωση της χωματερής Γραμματικού"

«Την ώρα του ατυχήματος κοιμόμουν. Είδα στον ύπνο μου ότι άνοιξε ο ουρανός και έπεσε ο σταυρός του Χριστού πάνω μου στο μέτωπό μου. Σηκώθηκα και με πονούσε το κεφάλι μου. Εκείνη την ώρα είδα τον κηπουρό μας και του είπα το όνειρο. Εκείνος απόρησε. Μου είπε ότι το παιδί δεν είχε πάει στο μαγαζί…», ανέφερε συγκλονισμένη.

Από τότε η Μαίρη Αλεξοπούλου άρχισε να φτιάχνει με δικά της έξοδα ένα ησυχαστήριο στο Κορωπί, αφιερωμένη στην κοίμηση της Θεοτόκου και τον Θεό, που υμνούσε με τα τραγούδια της. Από τότε ζει εκεί ως γερόντισσα Θεονύμφη. Εκεί βρισκόταν και το αρχοντικό της, όπου μέχρι το μοιραίο δυστύχημα που της στέρησε το παιδί της ζούσε μια υπέροχη ζωή.

Δείτε ακόμα:  Αρτέμιδα: Μαθήματα στο προαύλιο για τους μαθητές του 2ου Λυκείου! (φωτό)

Παρά την εύπορη και λαμπερή ζωή της, η τραγουδίστρια απαρνήθηκε τον πλούτο και όλες τις ανέσεις για να αφοσιωθεί στον Θεό.

star.gr