Κρατείστε δροσερό το σπίτι χωρίς να «καίει» ρεύμα

Καύσωνας vs ρεύμα, το δίλημμα αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα που μας απασχολούν και θα μας απασχολήσουν καθόλη την διάρκεια του καλοκαιρού και ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και ίσως και το φθινόπωρο.

Η ζέστη κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι ανυπόφορη και ο υδράργυρος καθημερινά φτάνει στα ύψη. Οι υψηλές θερμοκρασίες μας προκαλούν έντονη δυσφορία, που μειώνει την παραγωγικότητά μας και χαλάει αισθητά την ποιότητα του ύπνου.

Μπορεί οι περισσότεροι κλειστοί χώροι να διαθέτουν κλιματιστικό τι γίνεται όμως όταν ένα σπίτι δεν έχει air-condition, ούτε καν ανεμιστήρα;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να διατηρείς το σπίτι δροσερό ή όποιον άλλο χώρο επιθυμείς, χωρίς να καις πολύ ρεύμα.

Οικονομικοί τρόποι για να μην «ψηθείς» στην ζέστη

1) Κλείσε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Είναι ο πιο εύκολος, ανέξοδος και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσεις την θερμοκρασία στον χώρο σου. Η χρήση των κουρτινών ή κουρτινών συσκότισης θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του δωματίου, ειδικά τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο δυνατός.

2) Κλείσε τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείς

Οι συσκευές παράγουν θερμότητα ακόμα και όταν είναι κλειστές. Μείωσε αισθητά την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι βγάζοντας από την πρίζα όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς. Επίσης, καλό είναι να μην κοιμάσαι ποτέ με το κινητό να φορτίζει δίπλα.

3) Βάλε τα σεντόνια σου στο ψυγείο

Κι όμως.. Βάλε τα σεντόνια στο ψυγείο (κατά προτίμηση μεταξωτά και βαμβακερά) για λίγες ώρες πριν ξαπλώσεις ή στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Τοποθέτησέ τα μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να μην αποκτήσουν κάποια ανεπιθύμητη μυρωδιά. Στρώσε αργότερα με αυτά το κρεβάτι και ετοιμάσου να εκπλαγείς με το πόσο δροσιά θα νιώθεις για ολόκληρο το βράδυ, από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

4) Τοποθέτησε πάγο ή δροσερό νερό μπροστά από έναν ανεμιστήρα (εάν έχεις)

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να βάζεις κρύο νερό ή πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα ενώ το χρησιμοποιείς. Αυτό θα κάνει τον ανεμιστήρα να φυσήξει το νερό γύρω-γύρω κάνοντας έτσι το δωμάτιό σου πιο δροσερό.

5) Άνοιξε εσωτερικές πόρτες του σπιτιού.

Το βράδυ, ο ήλιος έχει φύγει και μπορείς να απολαύσεις το νυχτερινό αεράκι. Ανοίγοντας καλά τα παράθυρα και τις εσωτερικές πόρτες στο σπίτι μπορεί να δημιουργήσεις ρεύμα που θα δροσίσει ευχάριστα την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

 

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.