Κρατική οικονομική βοήθεια λάμβαναν τα μέλη της συμμορίας που ρήμαζε σπίτια και καταστήματα σε Μαρκόπουλο & Αχαρνές!

Κρατική οικονομική… βοήθεια λάμβαναν τα μέλη της συμμορίας που ρήμαζε σπίτια και καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λακωνία και Χαλκίδα, με τους αστυνομικούς να σημειώνουν στη σχετική αναφορά τους ότι «ήταν άεργοι με μοναδική πηγή νόμιμου εισοδήματος τα επιδόματα».

Η καταβολή των επιδομάτων ήταν ο μοναδικός λόγος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., που υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις. Την ίδια ώρα κάποια από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέμεναν σε πολυτελή σπίτια, ενώ ηγετικό στέλεχος διέμενε σε μεζονέτα 175 τ.μ. που ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Και τα «παράδοξα» δεν σταματούν εδώ. Παρότι «άεργοι» φέρονται από τις Αρχές να είχαν «ροπή» προς τον τζόγο. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το χρονικό διάστημα από 01-01-2022 έως 20-03-2024, «κατέθεσαν» συνολικά το χρηματικό ποσό των τουλάχιστον 100.000 ευρώ περίπου σε μετρητά.

Αρμόδιες πηγές εξηγούν επίσης ότι είχαν αποκτήσει και «εξειδικευμένες» γνώσεις επί της νομικής επιστήμης. Και αυτό διότι εκμεταλλεύονταν ευνοϊκές διατάξεις της νομοθεσίας, πετυχαίνοντας να μη προφυλακίζονται σε κακουργηματικές υποθέσεις. Και αυτό διότι φρόντιζαν να αποζημιώνουν τα θύματα και μάλιστα πολλές φορές με μεγάλα ποσά, παρόλο που στο σύνολο τους τύγχαναν άεργοι.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα στις επιθέσεις τους ήταν ότι φορούσαν πορτοκαλί γάντια, ενώ μεταξύ των θυμάτων τους είναι επιχειρηματίες με σημαντική οικονομική επιφάνεια. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 55 κλοπές, με τα κέρδη της συμμορίας να υπολογίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του «επαγγελματισμού» τους, είναι ότι διέπρατταν έως και 5 κλοπές ανά «εξόρμησή τους», ανεξαρτήτου περιοχής, ενώ σε περιπτώσεις που τα ηλικιωμένα θύματα βρίσκονταν εντός των οικιών, παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί. Παράλληλα, δεν δίστασαν σε μια περίπτωση να ασκήσουν βία σε βάρος ηλικιωμένης, όταν προσπάθησε να καλέσει βοήθεια από την τηλεφωνική της συσκευή.

Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης (32χρονος), ήταν παρών στην πλειοψηφία των διαρρήξεων-κλοπών, με ρόλο τσιλιαδόρου ή και φυσικού αυτουργού. Επέβλεπε τους συνεργούς του κατά την κατόπτευση των χώρων, καθοδηγούσε ως προς την επιλογή των κλοπιμαίων και έδινε το σύνθημα για την αποχώρηση από τα σημεία.

Η Αστυνομία προχώρησε και σε οικονομική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επεδίωκαν και διέπρατταν νομιμοποίηση των εσόδων που αποκόμιζαν από το σύνολο των εγκληματικών τους πράξεων με τη μορφή της απόκτησης, κατοχής και χρήσης περιουσίας, εν γνώσει της εγκληματικής της προέλευσης, με τη μορφή της μετατροπής της περιουσίας με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσης της.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

ieidiseis.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.