Κραυγή αγωνίας στα νοσοκομεία: Συγχώνευση και κατάργηση κλινών φέρνουν οι αναστολές

Τι αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων για τις επιπτώσεις που θα φέρει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού…

Εβδομήντα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κυρίως νοσηλευτές, βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας, γιατί είναι ακόμη ανεμβολίαστοι και δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν!

Στο νοσοκομείο εργάζονται με διάφορες σχέσεις εργασίας και από διαφορετικούς κλάδους περίπου 400 άτομα, τα οποία, στο σύνολό τους, θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό ή να έχουν λάβει εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα για να συνεχίσουν να εργάζονται στη νοσηλευτική μονάδα.

Οσον αφορά το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με προσωπικό που ξεπερνά τα 1.100 άτομα, η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν περίπου 200 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, από όλες τις διευθύνσεις (νοσηλευτική, διοικητική, τεχνική κ.ά.).

Δείτε ακόμα:  Στο δωμάτιο του Παίδων που πέθανε η Τζωρτζίνα – Νέες εξελίξεις στο θρίλερ

Η πλειονότητα είναι νοσηλευτές, που μπορεί να φτάνουν και τους 135, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι γιατροί. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν τις επιπτώσεις που θα έχει στη λειτουργία των νοσοκομείων η υποχρεωτικότητα, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αναπλήρωση του προσωπικού που θα μπει σε αναστολή.

Επιπτώσεις

Τα προβλήματα αυτά, όπως υπογραμμίζουν, θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην ασφάλεια των νοσηλευομένων και ζητούν διαλλακτικότητα από την πλευρά του υπουργείου για να μη δημιουργηθούν αδιέξοδα.

Δείτε ακόμα:  Τα πρώτα λόγια του γυναικοκτόνου: «Βγήκα για μπύρες, όταν γύρισα σπίτι είχε ετοιμάσει βαλίτσες να φύγει και τη χτύπησα»

«Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και υπάρχει ανησυχία για τη συνέχεια που θα έχουμε στα νοσοκομεία» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Χριστόδουλος Μεντίζης και αναφέρθηκε στον κίνδυνο να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν κλινικές, χειρουργεία και άλλες ιατρικές πράξεις, σημειώνοντας ότι «οι αντιδράσεις της κυβέρνησης δεν βοηθούν, ειδικά όταν έχουμε σε εξέλιξη το τέταρτο κύμα της πανδημίας».

newsbreak.gr