Κρίση και στη Μύκονο; Γέμισαν «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» τα Ματογιάννια (video)

H κρίση έφτασε και στο Νησί των Ανέμων. Με χάρτινα «Ενοικιάζεται» έχουν γεμίσει τα περισσότερα καταστήματα στα Ματογιάννια, σύμφωνα με όσα καταγράφει η κάμερα του «Mykonos Live».

Η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στη Χώρα της Μυκόνου, μια «γειτονιά» που αποτελεί το εμπορικό «φιλέτο» του νησιού, είναι γεμάτη με δεκάδες άδεια μαγαζιά, τα οποία αναζητούν υποψήφιους ενοικιαστές.

Αιτία για την ύπαρξη πολλών άδειων ακινήτων είναι από τη μία πλευρά τα υπέρογκα ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες τους για να τα εκμισθώσουν και από την άλλη ο μειωμένος τζίρος των επιχειρηματιών που τα νοικιάζουν.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μόνο η καταβολή «αέρα» σε ένα ακίνητο στα Ματογιάννια φτάνει τα 300.000 ευρώ, ενώ ένα μέσο μηνιαίο ενοίκιο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Συνυπολογίζοντας έξοδα για υπαλλήλους (ενδεικτικά μόνο η διαμονή για 4-5 μήνες σε δωμάτιο 2 δωματίων κοστίζει 10.000 ευρώ) και πάγιους λογαριασμούς, τότε το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, από την πλευρά τους, αποδίδουν τις ακριβές τιμές στην μεγάλη ζήτηση, στην εμπορικότητα της περιοχής της Χώρας αλλά και στον υψηλό φόρο ακίνητης περιουσίας που καταβάλουν, με αποτέλεσμα αυτός να μετακυλίεται στους ενοικιαστές.

Mykonos Live TV

Διαβάστε επίσης