Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους άστεγους σεισμοπαθείς στο Αρκαλοχώρι

Τις πληγές της μετράει η Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι. Πάνω από 300 άτομα έχουν μείνει χωρίς στέγη βρίσκοντας προσωρινά καταφύγιο σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Σαν να μην έφτανε αυτό πλήττονται από γαστρεντερίτιδα.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα εμφάνισαν συμπτώματα με αποτέλεσμα να απομονωθούν προκειμένου να μην μεταδοθεί η νόσος.

«Πρόκειται για τέσσερα μέλη δύο διαφορετικών οικογενειών που κόλλησαν την ίωση της γαστρεντερίτιδας. Για την αποφυγή της διασποράς αποφασίστηκε η μεταφορά όλων των μελών των δύο οικογενειών, εννιά στο σύνολο», είπε στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννης Δρακάκης.

Δείτε ακόμα:  Μαρουσάκης: Μεγάλη η ένταση της σημερινής κακοκαιρίας – Πότε θα χτυπήσει στην Αττική

Σημειώνεται, ότι τα κρούσματα αφορούν κατοίκους που φιλοξενούνταν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Οι δύο οικογένειες έχουν πλέον μεταφερθεί στο κλειστό του Θραψανού και θα παραμείνουν σε απομόνωση για 2 ημέρες.

330 άνθρωποι χωρίς στέγη – 3.000 μη κατοικίσημα σπίτια
Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 330 άτομα, διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, που στήθηκαν στο Αρκαλοχώρι και στους γύρω οικισμούς.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, ακόμα 170 άτομα διαμένουν σε σκηνές που έχουν στηθεί σε διάφορους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε ακόμα:  Άγριο έγκλημα με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι- Συνελήφθησαν 4 έφηβοι

Επίσης 220 σεισμόπληκτοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ 50 άτομα έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε ότι αφορά την φιλοξενία των σεισμοπαθών μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, όπως έγινε γνωστό, έχουν κατατεθεί 70 αιτήσεις για την διάθεση κατοικιών, ωστόσο τα διαθέσιμα σπίτια είναι 40.

in.gr