Ξεκινά την Παρασκευή ο 6ος Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Παλλήνης υλοποιεί, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για την ανακύκλωση, στο πλαίσιο της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας Followgreen.

Φέτος, δίνουμε ενεργά το παρόν στην προσπάθεια για περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης (και την κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης βάσει του νόμου 4736/2020) και οργανώνουμε τη νέα σχολική χρονιά δράση με τίτλο «Πλαστικά μιας χρήσης! Πως θα γλυτώσω από τον ¨εθισμό¨ τους» .

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Νονοί της μικρής Λυδίας τρεις συμμαθητές της Καρολάιν

Η τελετή έναρξης του 6ου Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και ώρα 9.30 – 11.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οινοποιείο Πέτρου», στην Παλλήνη. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν σχετικά δρώμενα-βίντεο, με το παραπάνω θέμα, από το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα και το 1ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης. Η δράση θα καταλήξει την Άνοιξη του 2022, σε ένα φεστιβάλ φωτογραφίας-ζωγραφικής.

Την ίδια μέρα, ο Δήμος Παλλήνης θα βραβεύσει τα σχολεία που συμμετείχαν, (27 της Πρωτοβάθμιας και 13 της Δευτεροβάθμιας), τη δύσκολη χρονιά που μας πέρασε, στον 5ο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Τα πρώτα σχολεία θα λάβουν από ένα δώρο για τη σχολική τους μονάδα και όλα θα λάβουν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Δείτε ακόμα:  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων σε Ραφήνα, Σπάτα, Διόνυσο & Ωρωπό

Στο τέλος της εκδήλωσης, για όποιον επιθυμεί και μπορεί, θα ακολουθήσει συζήτηση για προτάσεις – ιδέες δράσεων ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

• Θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις περί προστασίας δημόσιας υγείας
• Απαραίτητη η χρήση μάσκας
• Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του Οινοποιείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
• Η στάθμευση των οχημάτων, μπορεί να γίνει εύκολα στο προαύλιο του εσπερινού Λυκείου Παλλήνης,

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Άλλη μια διάσωση μικρού γατιού - Δίπλα στην Φιλοζωική ο Δήμος! (φωτό)

Πληροφορίες
Followgreen Δήμου Παλλήνης, 213 0436298, info@followgreen.gr.
Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής Δήμου Παλλήνης, Καλλιόπη Ζινέλη, 6974020778, zinelipopi@yahoo.gr