Ξεκίνησαν τα αντίποινα – Η Ρωσία αναστέλλει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία

Η ρωσική εταιρεία Inter RAO θα σταματήσει την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία από το Σάββατο 14 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που επικαλείται «οικονομικούς λόγους».

«Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να σημειώσουμε ότι για τους όγκους που έχουν πωληθεί στο χρηματιστήριο Nord Pool από τις 6 Μαΐου, τα κεφάλαια δεν έχουν ακόμη πιστωθεί στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετική και συνέβη για πρώτη φορά σε περισσότερα από είκοσι χρόνια της ιστορίας των συναλλαγών μας» ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου, σύμφωνα με το Interfax.

Ο μόνος φορέας εξαγωγών-εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρωσία είναι η Inter RAO. Η Φινλανδία είναι η κύρια εξαγωγική αγορά της εταιρείας και το 2021 αντιπροσώπευε 8,2 δισεκατομμύρια kWh των συνολικών εξαγωγών της Inter RAO, ύψους 21,77 δισεκατομμυρίων kWh.

Η ανακοίνωση της ρωσικής Inter RAO έρχεται ένα εικοσιτετράωρο μετά τις ανακοινώσεις των ηγετών της Φινλανδίας για την πρόθεση της χώρας για «ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση».

 

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.