Ξεκίνησε από τον Μαραθώνα η Πορεία Ειρήνης – Πότε φτάνει στη Ραφήνα – Πως θα διεξάγεται η κυκλοφορία (φωτό)

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στον Τύμβο του Μαραθώνα δόθηκε το σήμα για την έναρξη της 40ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πλήθος Ειρηνοδρόμων, καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ και του ΠΓ του ΚΚΕ.

Στ. Τάσσος: Διαδηλώνουμε για να εκφραστεί η καταδίκη του πολέμου και της εμπλοκής της χώρας
«Διαδηλώνουμε, σήμερα, μαζικά, μαχητικά για να εκφραστεί η καταδίκη του άδικου, ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς συνολικά», τόνισε στον χαιρετισμό του στον Τύμβο του Μαραθώνα στην έναρξη της 40ης μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος.

Αναλυτικά:

«Ξεκινάμε την 40η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που φέτος συμπίπτει με τη μέρα που ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Γρηγόρης Λαμπράκης, δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη τη δολοφονική επίθεση. Διαδηλώνουμε, σήμερα, μαζικά, μαχητικά για να εκφραστεί η καταδίκη του άδικου, ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς συνολικά. Για να μην εγκλωβιστεί καμιά λαϊκή συνείδηση στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, που θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Διαδηλώνουμε και διατρανώνουμε τη λαϊκή απαίτηση για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μην σταλεί στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Και με τη σημερινή Πορεία και με την κλιμάκωση της πάλης μας τιμάμε στην πράξη τη μνήμη του Λαμπράκη, του Νικηφορίδη, των χιλιάδων αγωνιστών του αντιιμπεριαλιστικού – φιλειρηνικού κινήματος. Όλων όσοι πάλεψαν και παλεύουν ενάντια στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην τότε ΕΟΚ και σημερινή ΕΕ. Ενάντια στην πρόσδεση της Ελλάδας σε αυτά τα δολοφονικά εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σφαγεία, ενάντια στις βάσεις και στα πυρηνικά.

Δείτε ακόμα:  "Θεέ μου τι σου Κάναμε 3", από Πέμπτη (7/7) έως Τετάρτη (13/7) στο Σινέ Αελλώ στη Ραφήνα

Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια και η Ρωσία από την άλλη διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ουκρανίας και “με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν”.

Απέναντι τους είναι οι λαοί, που ζουν από πρώτο χέρι τη φρίκη του πολέμου, με τους νεκρούς, τις καταστροφές, τους πρόσφυγες. Είναι οι λαοί που θέλουν την πραγματική ειρήνη, γιατί η ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο προετοιμάζει τον επόμενο πόλεμο, για να προοδεύουν και να συνεργάζονται μεταξύ τους στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό θέλει ο Ουκρανικός, αυτό θέλει ο Ρωσικός, αυτό θέλει ο Τούρκικος, αυτό θέλει ο Ελληνικός λαός, αυτό θέλουν όλοι οι λαοί!

Και αυτό οι λαοί, η σωστή πλευρά της ιστορίας, θα το επιβάλουν με την πάλη τους, το δίκαιο αγώνα τους.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Νέες ομπρέλες στο Μπλε λιμανάκι (φωτό)

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ»

Λόγω διεξαγωγής της 40ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, σήμερα, Κυριακή 22.05.2022, θα τεθούν σε ισχύ από τις 8 το πρωί έως και τις 18.30 το απόγευμα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτών στις εξής λεωφόρους και οδούς της περιοχής των Δήμων Μαραθώνα – Ν. Μάκρης, Ραφήνας – Πικερμίου, Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Ψυχικού – Φιλοθέης:

Μαραθωνομάχων-Αγίας Παρασκευής , στο τμήμα της μεταξύ του τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος, κ ατά τις ώρες 08.00΄ – 09.30΄.
Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μαραθωνομάχων-Αγίας Παρασκευής και της Λ. Διονύσου, κ ατά τις ώρες 09.30΄ – 10.30΄.
Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Διονύσου και της οδού Αεροπορίας, κατά τις ώρες 09.30΄ – 10.30΄.
Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αεροπορίας και Αλ. Φλέμιγκ, κατά τις ώρες 10.30΄ – 13.00΄.
Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αλ. Φλέμινγκ και Αγ. Χριστοφόρου (Επ. οδός Πικερμίου – Μαραθώνα), κατά τις ώρες 13.00΄ – 14.00΄.
Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Χριστοφόρου (επ. οδός Πικερμίου – Μαραθώνα) και Αγ. Δημητρίου (Ευ. Πουλάκη), κατά τις ώρες 14.00΄ – 14.30΄.
Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Δημητρίου (Ευ. Πουλάκη) και Εθν. Αντιστάσεως, κατά τις ώρες 14.30΄ – 16.00΄.
Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και της Κλεισθένους, κατά τις ώρες 16.00΄ – 17.00΄.
Λ. Μεσογείων , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κλεισθένους και Χαλανδρίου , κατά τις ώρες 16.00΄- 17.30΄.
Λ. Μεσογείων , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας (Υπ. ΕΘ.ΑΜ.) και της οδού Χαλανδρίου , κατά τις ώρες 17.30΄ – 18.00΄.
Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας και της οδού Κύπρου (Κεντρική είσοδος Υπ. ΕΘ.ΑΜ.), κατά τις ώρες 18.00΄-18.30΄
Επιπροσθέτως, δε θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής της εν λόγω πορείας, εκτός από τους κατωτέρω ελεγχόμενους κόμβους κάθετης διέλευσης:
Λ. Μαραθώνος & Διονύσου.
Λ. Μαραθώνος & Αεροπορίας.
Λ. Μαραθώνος & Αλ. Φλέμιγκ (Διασταύρωση Ραφήνας).
Λ. Μαραθώνος & Αγ. Χριστοφόρου (Διασταύρωση Πικερμίου).
Λ. Μαραθώνος & Αγ. Δημητρίου (Ευ. Πουλάκη – Διασταύρωση Μοναξιάς).
Λ. Μαραθώνος & Εθν. Αντιστάσεως (Διασταύρωση Παλλήνης).
Λ. Μαραθώνος & Λ. Λαυρίου – Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού).
Λ. Μεσογείων & Χαλανδρίου (Πλατεία Αγ. Παρασκευής).
Λ. Μεσογείων & Λ. Δημοκρατίας (Πεντάγωνο).

Δείτε ακόμα:  Πέταξαν στρώμα πάνω στο πεζοδρόμιο στο κέντρο της Ραφήνας

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς, λεωφόρους και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα.