Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας


Ξεκινούν από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου το Κέντρο Υγείας Ραφήνας γίνεται εμβολιαστικό κέντρο αρχικά με 2 κέντρα εμβολιασμού σε 2 βάρδιες.

Όπως ανέφερε στο irafina.gr, η Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας  Ραφήνας κα Αναστασία Ζαρζάλη, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα έως το Σάββατο

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει η παραλαβή των εμβολίων, όμως πιθανότατα πρόκειται για το εμβόλιο της AstraZeneca

Δείτε ακόμα:  Στο... κόκκινο οι πληρότητες σε Πόρτο Ράφτη, Σούνιο, Αρτέμιδα & Λαύριο λόγω της Πρωτομαγιάς

Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, θα εξακολουθεί την 24ώρη λειτουργία του καθώς και η λειτουργία του ως Κέντρο Αναφοράς.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, η συμμετοχή σας στον εμβολιασμό γίνεται δηλώνοντας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή στην ΗΔΙΚΑ ζητώντας την αύλη συνταγογράφηση,  να συμπληρώσουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και να δηλώσουν το ΚΥ και την ώρα που τους βολεύει. Ύστερα θα έρθει η επιβεβαίωση με sms και αργότερα και η υπενθύμιση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν να «φεύγουν» τα sms των ραντεβού για εμβολιασμό στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση ηλικίας 60-64 ετών, για τους οποίους ανοίγει η σχετική πλατφόρμα. Οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της Astra Zeneca, θα αρχίσουν από τις 15 Φεβρουαρίου.

Δείτε ακόμα:  Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη χωματερή στο Γραμματικό

Αυτό το σύστημα εμβολιασμού θα «τρέξει» παράλληλα με το βασικό σύστημα εμβολιασμού, στο οποίο εμβολιάζονται αυτή τη στιγμή οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει η διαδικασία των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα, αυτή των πολιτών 75-79 ετών.

Υπογραμμίζεται ότι μέχρι αυτή την ώρα έχουν διενεργηθεί 446.780 εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού κατά 4,46%.