Ξεπερνούν τα 150 ευρώ το Σαββατοκύριακο οι ξαπλώστρες σε παραλίες της Ανατολικής Αττικής!

Tο ξέρατε πως τον Ιούλιο θα σας κοστίσει σχεδόν το ίδιο ένα σαββατοκύριακο σε ένα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού και ένα Σάββατο ή μια Κυριακή σε παραλίες της Αττικής; Και αν αποφασίσετε να απλώσετε την πετσέτα σας σε ελεύθερη παραλία θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε χώρο!

Το είδαμε και αυτό! Ένα σετ ξαπλώστρες σε παραλίες της Αττικής κυμαίνεται από 40 έως 175 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα με ελάχιστες διαφορές τις καθημερινές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και είσοδος στις πλαζ. Κάτι να φας, κάτι να πιείς μαζί και το καύσιμο ο προϋπολογισμός ξεπερνάει την διαμονή δυο ημερών σε κατάλυμα!

Και βέβαια αμ’ έπος αμ’ έργον, πρέπει κανείς να έχει προνοήσει και να έχει κάνει κράτηση on line (σε όσες πλαζ διαθέτουν αυτή την υπηρεσία), διαφορετικά δεν θα βρει ξαπλώστρα με σιγουριά. Όπου on line βέβαια βρίσκεις μόνο τα ακριβά πακέτα.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει υψηλή ζήτηση και προβλέπεται και άλλη τόση τους μήνες των θερινών διακοπών 2022, λόγω της αδυναμίας πολλών να επισκεφτούν νησιά για πολυήμερες διακοπές, κάτι που ανεβάζει σίγουρα τις τιμές. Ωστόσο η τιμή ενός αγαθού καθορίζεται και από το κόστος πρώτης ύλης, παραγωγής και τα λειτουργικά έξοδα. Δηλαδή η ξαπλώστρα πόσα λειτουργικά έξοδα μπορεί να έχει για να χρεωθεί €175 το σετ και όχι στον Αστέρα!

Ας δούμε όμως ανά περιοχή τις τιμές όπως εμφανίζονται on line

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Το σετ ξαπλώστρες κυμαίνεται από 50 έως 140 ευρώ τις καθημερινές και από 80 έως 165 τα Σαββατοκύριακα.

ΚΑΒΟΥΡΙ

Το σετ ξαπλώστρες κυμαίνεται από 50 έως 165 ευρω τις καθημερινές και από 80 έως 140 τα Σαββατοκύριακα. Oι υψηλές τιμές περιλαμβάνουν πακέτα παροχών όπως πετσέτες, κατανάλωση από το εστιατόριο κλπ

ΛΑΓΟΝΗΣΙ

Το σετ ξαπλώστρες κυμαίνεται από 80 έως 90 ευρώ για Ιούλιο Αύγουστο τις καθημερινές και από 130 έως 140 τα Σαββατοκύριακα. Oι υψηλές τιμές περιλαμβάνουν κάποιες υποτυπώδεις παροχές .

ΒΑΡΚΙΖΑ

Το σετ ξαπλώστρες κυμαίνεται από 30 έως 60 ευρώ τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.

ΣΟΥΝΙΟ

Το σετ ξαπλώστρες κυμαίνεται από 40 έως 80 ευρώ τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.

Να σημειώσουμε επίσης πως υπάρχουν και πιο προσιτές επιλογές με ελεύθερο χώρο για τους λουόμενους, ωστόσο πολλές από αυτές δεν έχουν κριθεί ως παραλίες κατάλληλες για μπάνιο. Επίσης πάντα θα υπάρχουν επιλογές στην υπόλοιπη Αττική με φυσιολογικές τιμές για ένα σετ ξαπλώστρας όπως Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Άγιοι Απόστολοι, Πόρτο Ράφτη και πολλές άλλες αν κανείς δεν προβληματίζεται για το κόστος της βενζίνης.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην εποχή που για τον Έλληνα η πρόσβαση σε θαλασσινό νερό, στην χώρα που λούζεται πανταχόθεν από θάλασσα αποτελεί πολυτέλεια ίσως και από τις απρόσιτες. Όμως καλοκαίρι είναι θα περάσει και αναμένουμε όλοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τα «απόνερα».

lykavitos.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.