Ξεσηκώθηκαν οι έμποροι -Εντονες διαμαρτυρίες κατά του Στέλιου Πέτσα (video)

Στην Πάτρα βρίσκεται το πρωί της Κυριακής ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας – Τον… περιμένουν με πανό και… κηδειόχαρτα οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς πραγματοποιεί στην πόλη της Πάτρας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, με αφορμή τις αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της Αχαΐας από τις περιοχές όπου ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι είναι στα… κάγκελα, περιμένοντας να τα «ψάλουν» στον Στέλιο Πέτσα.

Μόλις ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έφτασε στο δημαρχείο της αχαϊκής πρωτεύουσας, οι κάτοικοι τον αποδοκίμασαν έντονα:

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, συναντάται με τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, ενώ στις 10:00 θα μεταβεί στο Επιμελητήριο Αχαΐας με τον πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα και εκπροσώπους των εμπόρων.

Δείτε ακόμα:  Οδηγός μηχανής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο

Ο Εμπορικός Σύλλογος, έχει καλέσει σε μαζική κινητοποίηση κατά την επίσκεψη του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Με ανακοίνωσή του χθες, Σάββατο, ανέφερε τα εξής:

«Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δείτε ακόμα:  Αθηνά Λινού: Εμβόλια mRNA για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών

-Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

-Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

-Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.

-Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

Δείτε ακόμα:  Ανοιχτά την Κυριακή σούπερ μάρκετ, καταστήματα και κομμωτήρια - Το ωράριο λειτουργίας

-Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4:

στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο
στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο

-Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό, με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΤΕΙ δεν επαιτεί!

Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!»

newsbomb.gr