Ξέσπασε ο Θανάσης Ευθυμιάδης – «Δεν μας ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» παραχώρησε ο Θανάσης Ευθυμιάδης το πρωί του Σαββάτου (15/6).

Ο ηθοποιός και συγγραφέας μίλησε για αρκετά θέματα, ενώ ο λόγος του ήταν χειμαρρώδης, όταν αναφέρθηκε στο παιδαγωγικό σύστημα στην Ελλάδα.

«Έφαγα πολύ ξύλο εγώ στο σχολείο, γιατί ήμουν ζωηρός και τότε το υπουργείο…. Παιδείας και Θρησκευμάτων έλεγε να δέρνουν τα ζωηρά παιδιά. Και δεν μας ζήτησαν ποτέ ένα συγγνώμη για το ξύλο που φάγαμε. Τα θεωρούσαμε φυσιολογικά όλα αυτά, επειδή τα έλεγε το υπουργείο Παιδείας», σημειώνει ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

«Μας έδερναν με τις ευλογίες του υπουργείου. Και τώρα μπορεί να γίνεται αντίστοιχα λάθος με το σύστημα των πανελλαδικών και να λένε τα ίδια όπως τότε που μας έδερναν. Εμπιστεύομαι και σέβομαι το ένστικτο των παιδιών μου. Τα ταλέντα χάνονται στη Ελλαδα γι’ αυτό πάνε στο εξωτερικό και αξιοποιούνται», προσθέτει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Υπήρχε υποστήριξη από όλη την οικογένειά μου και είχα υποστήριξη και από τα παιδιά μου. Το σχολείο καλλιεργεί πλέον το να σου φαίνεται περίεργη η επιλογή ενός ανθρώπου. Η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ένα τρελό σύστημα. Τα παιδιά πηγαίνουν φροντιστήριο για να μάθουν αυτά που διδάσκονται στο πρώτο σχολείο τους, δεν υπάρχουν φροντιστήρια στο εξωτερικό. Το σύστημα πιέζει τα παιδιά στο να μαθαίνουν συνεχώς πράγματα», σχολιάζει ο Θανάσης Ευθυμιάδης σε άλλο σημείο.

«Το να κάνετε ένα βίντεο για μένα παίρνει χρόνο από το «τώρα» και εμένα η προσπάθειά μου είναι στο «τώρα». Όλα αυτά από το παρελθόν, αν δεν τα είχαμε φιλτράρει από την ματιά του «τώρα», θα είχε ένα νόημα. Πριν την επιλογή μου να αλλάξω τρόπο ζωής, είδα την διαδρομή μου, ποια λάθη με οδήγησαν στο να έρθω εδώ.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.