Ξέσπασε ο Βύρων Κολάσης: «Ο Έλληνας που βλέπει Survivor κι όλες αυτές τις ηλιθιότητες…»

Στην On Time και στη Σίσσυ Μενεγάτου έδωσε συνέντευξη ο Βύρων Κολάσης και αντέδρασε που αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει το έργο του πατέρα του, μιας κι ήταν από τους μεγαλύτερους βιολονίστες.

Το όνομα που φέρεις ήταν «βαρίδι» για εσένα στην πορεία σου;

«Το όνομα που φέρω, γιατί Βύρων Κολάσης ήταν κι ο πατέρας μου, ήταν όχι απλώς “βαρύ” αλλά “ογκόλιθος”. Κι αυτό γιατί έπρεπε να αποδείξω έστω και στον δικό μου τον τομέα ότι αξίζω να φέρω αυτό το όνομα. Ο Βύρων Κολάσης ήταν ο μεγαλύτερος μουσικός που γεννήθηκε όχι μόνο σε αυτήν την χώρα, αλλά στον πλανήτη. Στον πλανήτη αν έχουν γεννηθεί έξι μουσικοί βιολονίστες, ήταν ένας από αυτούς τους έξι. Και το ελληνικό κράτος, για να μην πω καμιά κουβέντα, δεν ξέρω πως τον έχει ανταμείψει. Μα θα μου πεις, είχε ανάγκη; όχι αλλά λέω εγώ συναισθηματικά, ψυχολογικά μέσα μας για να βλέπουν οι νεότερες γενιές αυτόν τον καλλιτέχνη, πως τον αντάμειψε; Εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που ακούω δήθεν μεγάλες φυσιογνωμίες, που για μένα είναι άντε να μην πω καμιά κουβέντα… Δυστυχώς τα πάντα σήμερα είναι μια κοροϊδία».

Είσαι θυμωμένος;

«Ναι σε αυτό έχω οργή και θυμό. όχι επειδή ήταν πατέρας μου, αλλά επειδή ήταν από τους έξι μεγαλύτερους βιολονίστες παγκοσμίως. Ο Έλληνας που βλέπει Survivor κι όλες αυτές τις ηλιθιότητες το ξέρει; Αυτοί που ακούνε κάθε βράδυ τα λαϊκοτράγουδα, το γνωρίζουν; Ο κοσμάκης, ο λαουτζίκος, το γνωρίζει; Όχι. Το ξέρει μια μικρή μερίδα ανθρώπων που ασχολούνται με την Όπερα και τον Πολιτισμό γενικότερα».

zappit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.