«Ξήλωναν» τους καταλύτες αυτοκινήτων σε Μαρκόπουλο, Κορωπί και Παιανία

Ακόμη μία σπείρα που έκλεβε καταλύτες έπεσε στη φάκα της Ελληνικής Αστυνομίας τα μέλη της οποίας δρούσαν στα Μεσόγεια Αττικής.

Ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας συνέλαβε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο Έλληνες ηλικίας 33 και 48 ετών, μέλη συμμορίας που προέβαιναν σε κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα στα Μεσόγεια Αττικής ενώ λίγο πριν συλληφθούν είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν τον καταλύτη ενός οχήματος στην Κερατέα.

Μετά από καταγγελία οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι ανωτέρω, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τ.Α. Μαρκοπούλου-Μεσογαίας.

Δείτε ακόμα:  Το Ε.Ε.Α. στα καταστήματα των Δήμων Παιανίας και Κρωπίας (φωτό & βίντεο)

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καταλύτες οχημάτων, γρύλος, σφήνα τροχών αυτοκινήτων και διάφορα άλλα εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας από το Δεκέμβριο του 2020, κινούμενοι με το “επιχειρησιακό” τους αυτοκίνητο, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές των Μεσογείων και κυρίως πέριξ των σταθμών Προαστιακού Σιδηροδρόμου Κορωπίου και Παιανίας-Κάντζας και με χρήση “γρύλλων” τα ανύψωναν και αφαιρούσαν τον καταλύτη. Αυτό το επιτύγχαναν είτε κόβοντας αυτόν, είτε αφαιρώντας ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης.

Δείτε ακόμα:  Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής,συμμορία που αφαιρούσε καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα (φωτό & βίντεο)

Σε κάποιες περιπτώσεις δε δίσταζαν να προκαλέσουν ακόμη και ανατροπή του οχήματος, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο του καταλύτη και να τον αφαιρέσουν.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

newsauto.gr