Κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ ο τζίρος – Εμπλέκονται 34 αστυνομικοί

Πάνω από 5 εκατ. ευρώ ήταν ο συνολικός τζίρος του κυκλώματος με τα πλαστά διαβατήρια και τις ταυτότητες, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί και το οποίο εξαρθρώθηκε έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έχουν κατασχεθεί 600.000 ευρώ, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 34 αστυνομικοί.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 20 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 9 αστυνομικοί, ένας απόστρατος, μία πολιτική υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ένας δικηγόρος και ένας υπάλληλος ληξιαρχείου.

Η ταρίφα και οι «εξυπηρετήσεις» σε Αλβανούς κακοποιούς

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα .

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η «ταρίφα» που ζητούσαν τα μέλη του κυκλώματος για τις… εξυπηρετήσεις που έκαναν ήταν μεταξύ 30.000 και 50.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πλαστά διαβατήρια και τα άλλα έγγραφα δεν τα έδιναν μόνο σε αλλοδαπούς. Έφτιαχναν και νέες ταυτότητες σε Αλβανούς κακοποιούς και έτσι τους «καθάριζαν».

Σημειώνεται ότι ορισμένα από τα 20 άτομα που συνελήφθησαν χθες είναι μέλη του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων που είχε εξαρθρωθεί από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων το 2018, όπως έγραψε την Τρίτη το enikos.gr.

Η δράση και η εξάρθρωση του κυκλώματος

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δέκα αστυνομικοί και δέκα απόστρατοι αστυνομικοί και πολίτες. Οι αστυνομικοί είναι όλοι αστυφύλακες και μεταξύ αυτών και ένας αξιωματικός από τον Ασπρόπυργο.

Να σημειωθεί πως άτομα που είχαν συλληφθεί πριν από τρία χρόνια για εμπλοκή σε κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγράφων και ήταν ο βασικός κορμός του κυκλώματος, διαπιστώθηκε ότι… δεν έβαλαν μυαλό και συνέχισαν την ίδια παράνομη δράση τους.

Το κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια, πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και ΑΦΜ, ακόμη και… πλαστές φορολογικές δηλώσεις.

Η επιχείρηση του Εσωτερικών Υποθέσεων εξελίχθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό πως έγιναν έφοδοι ακόμη και σε Αστυνομικά Τμήματα, σε Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Ομόνοια και Γλυφάδα, αλλά και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του enikos.gr, είναι 10 αστυνομικοί και απόστρατοι αστυνομικοί.

Είχαν προηγηθεί πολύμηνες έρευνες και παρακολουθήσεις, κατά τις οποίες συγκεντρώθηκαν πολύτιμα στοιχεία.

Βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος

Εκτός από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί που εισέβαλαν την Τρίτη στο γραφείο του τον πίεσαν να τους το δείξει και το άνοιξαν με τροχό, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό, ενώ για το ποσό ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.

Εκτενής ενημέρωση του Τάκη Θεοδωρικάκου για την υπόθεση

Εκτενή ενημέρωση είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα. Ο κ. Θεοδωρικάκος βρισκόταν από τις 8.30 το πρωί στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και ενημερώθηκε για όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης για την οποία την Τρίτη έγιναν 20 συλλήψεις μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε.

Στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να κάνει δηλώσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.