Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι περιοδείες σε Μάτι και Νέα Μάκρη, ο ρόλος του Κύπριου προέδρου και τα εκκρεμή νομοσχέδια

Με το βλέμμα στραμμένο στο κυβερνητικό έργο αλλά και στην προεκλογική προετοιμασία είναι το Μέγαρο Μαξίμου καθώς στόχος είναι μην επηρεαστεί ο κυβερνητικός προγραμματισμός όσο η χώρα πλησιάζει στις εθνικές εκλογές.

Έτσι λοιπόν, κατόπιν της παρότρυνσης του πρωθυπουργού στους υπουργούς «να μην σηκώσουν πρόωρα τα μολύβια», την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, για την προώθηση εκκρεμών νομοσχεδίων τα οποία επιδιώκεται να ψηφιστούν μέχρι τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα όμως, η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, απαιτεί και κομματική εγρήγορση αλλά και ετοιμότητα. Έτσι λοιπόν, ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από την Ιαπωνία βάζει στο φουλ και τις μηχανές του κόμματος, εντείνοντας τις επισκέψεις του σε περιοχές οι οποίες έχουν ξεχωριστή ή συμβολική σημασία για τη ΝΔ και τη χώρα ή σε εκείνες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και προσέγγισης λόγω του ότι η ΝΔ δεν είχε κατακτήσει τα επιθυμητά ποσοστά το 2019, αναφέρει ο ιστότοπος skai.gr.

Επίσκεψη στο Μάτι

Το Μάτι αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός. Θα περιοδεύσει και θα συναντηθεί με φορείς και πολίτες της περιοχής, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ο οποίο θα επισκεφτεί την Αθήνα.

Στο Μάτι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της τραγωδίας που συντελέστηκε στην περιοχή από τη φονική πυρκαγιά του 2018, με τη δίκη να βρίσκεται σε εξέλιξη και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή, στοχεύει μεταξύ άλλων να υπενθυμίσει στους πολίτες της περιοχής ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τους ξεχνά και παραμένει δίπλα τους, καθώς και να ελέγξει την εξέλιξη του σχεδίου ανασυγκρότησης και να ενημερωθεί προσωπικά για τυχόν ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Την ίδια στοχευση έχει και η επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στην περιοχή καθώς η αναβάθμιση και ανασυγκρότηση των περιοχών θα γίνει με χρηματοδότηση από πόρους που συγκεντρώθηκαν από συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας και από δωρεές ιδιωτών. Σύμφωνα με την κυπριακή προεδρία, πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που φέρει τη σφραγίδα του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, για μια πράξη αλληλεγγύης και ευγνωμοσύνης προς την Ελλάδα. Το κόστος των έργων θα ανέλθει περίπου στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Τα 11 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα υπόλοιπα από δωρεές των Κυπρίων πολιτών.

Επίσκεψη στον Δήμο Μαραθώνα

Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο Δήμος Μαραθώνας και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη, περιοχή που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους δήμους της εκλογικής περιφέρειας της Ανατολικής Αττικής, στην οποία η ΝΔ είχε καταγράψει υψηλά ποσοστά στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 και επιδιώκει να τα διατηρήσει και να τα αυξήσει, κατεβάζοντας ως υποψηφίους «δυνατά χαρτιά» της παράταξης, όπως ο Υπουργος Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Στην Αττική θα επικεντρωθεί και το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός με περιοδείες και επισκέψεις εντός των τειχών και ειδικότερα η Δυτική Αττική όπως το Περιστέρι και το Μενίδι. Περιοχές τις οποίες η Πειραιώς στοχεύει να ενισχύσει και να ενδυναμώσει σε σχέση με το 2019, καθώς τότε είχε καταγράψει πολύ χαμηλότερα ποσοστά σε με την επικράτεια. Πρόκειται για περιοχές οι οποίες μαζί και με τη Β’ Πειραιώς βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του γαλάζιου σχεδιασμού και η «αφύπνισή» τους έχει τεθεί ως στοίχημα.

Επόμενοι σταθμοί

Φυσικά πλησιάζοντας προς τις κάλπες, οι περιοδείες θα συνεχιστούν και εκτός περιφέρειας Αττικής, οργώνοντας τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και κορυφαία στελέχη της ΝΔ την επικράτεια. Σε αυτόν τον οδικό χάρτη, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ήδη καταχωρηθεί η Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα η Κοζάνη και η Καστοριά κατά πάσα πιθανότητα στις 7-8 Φεβρουαρίου.

parapolitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.