Κυριαζής σε Πρόγιου για τα 156 στρέμματα στο Ντράφι: Εκλεγήκαμε για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου


Δήλωση – απάντηση δίνει ο Κοινοτικός Σύμβουλος Πικερμίου Κωνσταντίνος Κυριαζής στην επίσης Κοινοτική Σύμβουλο Πικερμίου Αθηνά Πρόγιου, σχετικά με την αιτιολόγηση της αρνητικής της ψήφου όσο αφορά το θέμα της σύστασης επιτροπής από κατοίκους του Ντραφίου, για συνεργασία και συνδρομή στις Υπηρεσίες και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, στη δικαστική διαμάχη με τον Συνεταιρισμό ο ΠΑΝ, για τα 156 στρέμματα του κέντρου λειτουργιών του Οικισμού, για το οποίο πρώτα και αποκλειστικά σας ενημερώσαμε μέσα από το irafina.gr  (ΕΔΩ)

Αναλυτικά ο κ. Κυριαζής αναφέρει:

Με έκπληξή μου διάβασα την δήλωση της κοινοτικής συμβούλου κ. Αθηνάς Πρόγιου προς το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου, σχετικά με την άποψή της για την εισήγηση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Κοινοτικού Συμβουλίου, όσον αφορά τη σύσταση Επιτροπής (ομάδα εργασίας) από κατοίκους του οικισμού ΝΤΡΑΦΙ, για συνεργασία και συνδρομή στις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και τον ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, στην δικαστική διαμάχη με τον ΣΥΝ/ΣΜΟ Ο ΠΑΝ, για τα 156 στρέμματα και αισθάνομαι (σαν ένας από τους πρώτους κατοίκους του ΝΤΡΑΦΙΟΥ) υποχρεωμένος να αναφέρω τα εξής:

1. Υπάρχουν πολλοί κάτοικοι (όπως προφανώς και η κ. Πρόγιου), οι οποίοι πιθανώς δεν γνωρίζουν το «πλήρες» ιστορικό της διαμάχης αρχικώς, μεταξύ της πρώην Κοινότητας Πικερμίου και ακολούθως από το έτος 2010 κατόπιν της συνένωσής μας με τον Δήμο Ραφήνας -Πικερμίου και του Συνεταιρισμού Ο ΠΑΝ. Και τούτο, λόγω μεταγενέστερης του έτους 2000 μετεγκατάστασής τους στον οικισμό, ή/και μεμονωμένης (μονόπλευρης) στοχευμένης ενημέρωσης τους.

Δείτε ακόμα:  Πικέρμι: Συνεχίζονται οι εργασίες στη παιδική χαρά της οδού Αχαιών στο Ντράφι (φωτό)

2. Οι περισσότεροι γνωρίζουν, ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε «απέναντι» στον Συν/σμό Ο ΠΑΝ ένας (1) αντίδικος, αλλά αρχικώς η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ και στη συνέχεια ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ με τρεις (3) διαφορετικούς ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ με τα αντίστοιχα διαφορετικά ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ και ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. Παρόλο που υπάρχει συνέχεια στην Διοίκηση και η θέση του Δήμου και της πρώην Κοινότητας Πικερμίου ήταν σταθερή, ομόφωνη και αδιαπραγμάτευτη και συγκεκριμένα ότι τα 156 στρέμματα αποτελούν δημοτική περιουσία, με τις αλλαγές διοικήσεων υπήρξαν διαφορετικοί χειρισμοί και τα διαθέσιμα στοιχεία και πληροφορίες λόγω διασποράς, δεν είχαν την απαιτούμενη συνέχεια και ετοιμότητα.

3. Εξ όσων γνωρίζω, στα αρχεία της Κοινότητας Πικερμίου, των Συλλόγων αλλά και παλαιών κατοίκων του ΟΙΚΙΣΜΟΥ, υπάρχουν σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην γρηγορότερη και δικαιότερη επίλυσης της διαφοράς.

4. Εκ των προαναφερθέντων, συνάγεται ότι σε καμία περίπτωση η σύσταση της Επιτροπής δεν πρόκειται να δημιουργήσει πόλωση και διχασμό στους κατοίκους, τουναντίον, θα εισφέρει στην όλη διαδικασία και τούτο, διότι θα προσκομίσει μόνο πραγματικά στοιχεία και πληροφορίες στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ταχύτερη και πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση του Δικαστηρίου. Προς τον σκοπό αυτό μάλιστα, θα ζητηθεί και η συνδρομή των κατοίκων του οικισμού.

Ας μη λησμονούμε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι ένα θεσμικό όργανο του Δήμου, έχοντας εκλεγεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες. Επομένως, λειτουργεί και έχει συνέπειες για όλους.

5. Αναφορικά δε με τον ισχυρισμό περί «ασυμβιβάστου» συμμετοχής στην Επιτροπή της ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΣ του ΔΗΜΟΤΗ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και λειτουργίας του θεσμού για μέρος και όχι για το σύνολο των δημοτών, δεν ευσταθεί και τούτο, διότι αφενός ο θεσμός του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ του ΔΗΜΟΤΗ είναι μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ, η δε επιλογή της έγινε, διότι η συμμετοχή της προσδίδει κύρος στην Επιτροπή λόγω απαιτούμενων γνώσεων και εντοπιότητας, αφετέρου, η συμμετοχή όλων στην Επιτροπή, περιορίζεται εκ των πραγμάτων (ως προαναφέρθηκε) στην συνδρομή των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και Συνεργατών του Δήμου, με πραγματικά στοιχεία και πληροφορίες για την ταχύτερη διεκπεραίωση της δικαστικής διαμάχης. Η Συμπαραστάτης συμμετέχει στην υπόθεση, προκειμένου να ελέγξει την ορθή αξιοποίηση των στοιχείων αυτών και την συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με την Επιτροπή και τους πολίτες. Η θέση της θα είναι αμερόληπτη και ουδέτερη, αποτρέποντας φαινόμενα κακοδιοίκησης. Η συμμετοχή της λοιπόν στην Επιτροπή δεν συνιστά την ευνοϊκή μεταχείριση προς τη μία πλευρά, αντιθέτως, θα φροντίσει για την πλήρη διαφάνεια και ορθή χρήση των στοιχείων από το Δήμο.

Δείτε ακόμα:  Πικέρμι: Νέοι βανδαλισμοί στο Nτράφι - Ενημερώθηκε το Α. Τ Ραφήνας! (φωτό)

Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι εκλεγήκαμε για την προάσπιση των συμφερόντων της Κοινότητάς μας και του Δήμου, που απαρτίζεται από τους πολίτες, ο οποίος μοιραία – κάποιες φορές – θα έλθει σε αντίθεση με κάποιους δημότες, οι οποίοι έχουν αντίθετα συμφέροντα και στην συγκεκριμένη περίπτωση με ιδιώτες και δη, ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι ο Συν/σμός Ο ΠΑΝ. Είναι δε χαρακτηριστική και αποστομωτική η δημοσιευμένη απάντησή του σε πρόσφατο δημοσίευμα της 25-1-2021 στην διαδικτυακή εφημερίδα rpn.gr, την οποία και παραθέτω αυτούσια: «Επίσης με την αγωγή δεν πρόκειται να λυθεί κανένα θέμα εγγραφής της περιουσίας των πολιτών σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Αντικείμενο της ένδικης διαφοράς στην αγωγή του Δήμου κατά του συνεταιρισμού είναι η διεκδίκηση της κυριότητας του χώρου του κέντρου που ανήκει στον συνεταιρισμό και όχι στους πολίτες». Κατόπιν των ανωτέρω, αναρωτιέμαι: Ποια συμφέροντα καλούμαστε να διασφαλίσουμε; Των πολιτών ή του Συνεταιρισμού; Εάν η έκταση ανήκει στον συνεταιρισμό – κατά δήλωσή του, το οποίο αρνούμαστε μετ’ επιτάσεως – τότε, τι λόγο έχουν οι πολίτες να κάνουν χρήση αυτής; Το έχετε αναλογισθεί; Επομένως, πώς διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, η δημιουργία και παραχώρηση σε κοινή χρήση κοινόχρηστων χώρων; Το γνωρίζουν αυτό οι πολίτες – δημότες; Ποιος οδηγεί στην πόλωση και στον διχασμό;

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Τα λάθη που έκαναν οι δράστες και ο κλοιός που στενεύει γύρω τους - Η μαρτυρία για τα 15.000 ευρώ

Πιστεύω, λοιπόν, ότι η σύσταση της Επιτροπής μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να εισφέρει στην δικαστική διαμάχη μεταξύ Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και ΣΥΝ/ΣΜΟΥ Ο ΠΑΝ, όπως ταχύτερη και δικαιότερη απόφαση των αρμοδίων Δικαστηρίων (ανεξαρτήτου αποτελέσματος). Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ μας έχει μεγάλη και άμεση ανάγκη την συμμετοχή όλων μας από την καταστατική μας θέση αλλά και των ενεργών πολιτών για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και κοινόχρηστων εγκαταστάσεων για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΚΩΝ/ΝΟΣ Β. ΚΥΡΙΑΖΗΣ
ΠΟΛ. ΜΗΧ. ΕΜΠ
ΚΟΙΝ. ΣΥΜΒ. ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ