Κυβερνητική δυσαρέσκεια με διαρροές για κόφτες SMS: Βρήκαμε νέους σεισμολόγους, τους λοιμωξιολόγους

Mεγάλη η δυσαρέσκεια επικρατεί σε κυβερνητικούς κύκλους για τους λοιμωξιολόγους που αναγγέλλουν δημοσίως ή διαρρέουν, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική συζήτηση ή συνεννόηση, αλλαγές στα SMS, «κόφτες», χρονομετρητές, αν όχι και μετρητές χιλιομέτρων.

«Αποκτήσαμε νέους σεισμολόγους. Τους λοιμωξιολόγους» διαπιστώνουν κυβερνητικές πηγές, που συστήνουν προς κάθε κατεύθυνση «ψυχραιμία» και μας παραπέμπουν για το «αληθινό» ρεπορτάζ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Κι εκεί τις τελευταίες μέρες παρακολουθούν να ανακοινώνονται ερήμην τους- από γνωστούς λοιμωξιολόγους- νέα SMS και κόφτες.

Για ακόμη μια φορά σήμερα μας ξεκαθάρισαν: «Δεν μπαίνουν κόφτες. Δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα στο υπουργείο. Δεν αλλάζει τίποτα στα SMS πλην των περιορισμών που επιβλήθηκαν, χωρίς όμως κόφτες και χωρίς μετρητές χιλιομέτρων. Τεχνικώς δεν αλλάζει ούτε θα αλλάξει κάτι το προσεχές διάστημα. Μην δημιουργούμε θόρυβο χωρίς λόγο».

Δείτε ακόμα:  Υποχρεωτικά self tests: «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους εργοδότες

Αυτό που ισχύει είναι, τονίζουν από το υπουργείο, αποκλειστικά οι διαφοροποιήσεις που αναγγέλθηκαν από τον κ. Χαρδαλιά χτες σε σχέση με τα SMS ,αλλά με τους υπάρχοντες αριθμούς 2, 3 και 6:

Στο SMS 2, που αφορά μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, μίνι μαρκετ, καθώς και στο SMS 3 που αφορά στο σκέλος των τραπεζών, με μετακίνηση εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Η σημαντική αλλαγή αφορά στο SMS 6 για τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, όπου οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί κανείς, σε όλη τη χώρα, να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα του προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πέθανε και ο παππούς της νύφης από τον επίμαχο γάμο – 17 οι νεκροί στην Μαλεσίνα

«Ας τερματιστεί η παραφιλολογία που καλλιεργείται από τα ΜΜΕ για κόφτες και λαιμητόμους χιλιομετρητές. Τα πράγματα είναι απλά και σαφή μέχρι να βγούμε από το τούνελ» υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές, που βλέπουν πολύ πιθανό το 15θήμερο του νέου lockdown να παρατείνεται και πλέον του Μάρτη, αν οι δραματικοί δείκτες της πανδημίας δεν εμφανίσουν την αναμενόμενη πτώση.

sputniknews.gr