Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων – Αρτέμιδος: Οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά, ενάντια στην δημιουργία ενός Δήμου Α.Ε

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε η τελευταία πράξη ενός προμελετημένου εγκλήματος που λέγεται δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρίας στην οποία θα συμμετέχει και ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας.

Ο δρόμος για την αναπτυξιακή εταιρεία είχε ανοίξει στις 5 Αυγούστου, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν υπερψηφίσει σχέδιο καταστατικού της σχεδιαζόμενης Αναπτυξιακής εταιρείας.

Αντίστοιχα όλες οι παρατάξεις απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί το θέμα σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο, και όχι εξ’ αποστάσεως, ώστε να μπορεί να γίνει ουσιαστικός διάλογος και να τοποθετηθούν οι μαζικοί φορείς της περιοχής και μάλιστα τη στιγμή που και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Δήμου καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους αυτή την πολιτική.

H «Αναπτυξιακή εταιρεία» με βάση το καταστατικό της θα μπορεί να αναλαμβάνει την εποπτεία και υλοποίηση δημόσιων μελετών και έργων του δήμου σε όλους τους τομείς, την ενέργεια, τα απορρίμματα, την πολεοδομία κα. Θα μπορεί ακόμα να προωθεί την επιχειρηματική αξιοποίηση δημόσιων και δημοτικών εκτάσεων, ακτών και άλλων υποδομών, ενώ δεν εξαιρούνται ούτε τα πιο ευαίσθητα πεδία όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός.

Δείτε ακόμα:  Όλα τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας έως την Τετάρτη 28/7

Ο ίδιος Δήμαρχος επιβεβαίωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα έργα και οι δράσεις της Αναπτυξιακής δεν θα περνάνε καν από την έγκριση των Δημοτικών Συμβουλίων, ότι η Εταιρεία μπορεί να αξιοποιεί και τους πόρους του Δήμου και το προσωπικό των ήδη υποστελεχωμένων και με τεράστιες ελλείψεις Δημοτικών υπηρεσιών.

Οι αναπτυξιακές εταιρίες, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, την περεταίρω υπονόμευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μια και το ίδιο το καταστατικό τους προβλέπει ότι το προσωπικό που θα προσλαμβάνουν θα είναι αποκλειστικά με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Θα είναι το αγαπημένο εργαλείο του μεγάλου κεφαλαίου σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας, ώστε να εξασφαλίζουν οι εταιρείες κονδύλια από το κράτος και την ΕΕ, επενδύοντας σε έργα που είναι ανταποδοτικά και κερδοφόρα και όχι αυτά που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Δείτε ακόμα:  Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Ραφήνας - ΙΧ συγκρούστηκε με το λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Δεν θα λέγαμε ότι μας εκπλήσσει η στάση της Δημοτικής Αρχής, καθώς είναι αυτή που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου άνοιξε το δρόμο για να δοθούν δεκάδες στρέμματα δημοτικής γης στην ΕΠΟ και πέρασε τη δυνατότητα παραχώρησης των τελών ηλεκτροφωτισμού στους ιδιώτες. Καραμπινάτη στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ κραυγάζουν οι ελλείψεις σε σχολικές υποδομές και χώρους που χρειάζεται η νεολαία!

Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της τεράστιας υποχρηματοδότησης και υποστελεχωσης των υπηρεσιών του Δήμου από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα, η οποία προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις σε αναγκαία έργα και υποδομές. Δεν είναι τυχαίο ότι στο ΔΣ οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψήφισαν την εισήγηση του Δήμου για την Αναπτυξιακή εταιρεία, ενώ υπέρ ψήφισε ο Κος Στρατίκης. Η στάση αυτή είναι συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έστηνε τα λεγόμενα «αναπτυξιακά» συνέδρια σε όλη τη χώρα και διεύρυνε την επιχειρηματική δραστηριότητα των ΟΤΑ, με τον «Κλεισθένη», για μια σειρά από τομείς που ενδιαφέρουν το κεφάλαιο.

Δείτε ακόμα:  Στη Βουλή τα προβλήματα των πυρόπληκτων, τρία χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική προσπάθεια ενάντια σε αυτή την πολιτική και ζητάμε να συναντηθούμε με τα σωματεία των εργαζομένων του Δήμου για να υπάρχει ολόπλευρη συζήτηση και ενημέρωση για αυτό το ζήτημα που αφορά ουσιαστικά όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου στην πράξη να εμποδίσουν κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, άλωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, υποβάθμισης των υπηρεσιών. Καλούμε το λαό της περιοχής να μην επιτρέψει να γίνει ο Δήμος ακόμα περισσότερο εργαλείο για να θησαυρίζουν οι λίγοι σε βάρος της ζωής μας και των δικαιωμάτων μας.

Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων – Αρτέμιδος