Λάβρος Χρ. Τσεμπέρης κατά Βασιλόπουλου: “Κάποιος να τον σώσει από τον διαρκή αυτοεξευτελισμό”


Τα… πήρε στο κρανίο ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο με το θέμα των μετεγγραφών και άρχισε να πυροβολεί!

Και αφού αναφέρει όλα ταγεγονότα καταλήγει λέγοντας… “Μάλλον παραγνωριστήκαμε…Μα δεν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος να τον σώσει από το διαρκή αυτοεξευτελισμό?”. Διαβάστε το κείμενο του κου Τσεμπερη…

Κον Βασιλόπουλο. Ενταύθα…

Υπάρχουν κι εκείνοι που δεν κούνησαν βλέφαρο, δεν ασχολήθηκαν ΠΟΤΕ, ακόμη και όταν είχαν τη διοικητική αρμοδιότητα κι ευθύνη, στο Δήμο μας για την κατοχύρωση αρχικά και την επέκταση σε δεύτερο χρόνο του δικαιώματος των μετεγγραφών των παιδιών μας της πυρόπληκτης ΔΕ Ραφήνας. ΔΕΝ έκαναν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δηλώνοντας μάλιστα αντίθετοι από θέση αρχής στο θεσμό, και λέγοντας σε γονείς και μαθητές που αγωνιούσαν τότε: “κάντε την εγγραφή σας. Δεν πρόκειται να δοθούν μετεγγραφές”.

Τότε, επί δυο διαφορετικών κυβερνήσεων και 2 διαφορετικών πολιτικών ηγεσιών, ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου δεν εγκατέλειψε ποτέ την προσπάθεια. Αντίθετα, το έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα.

Δείτε ακόμα:  Παραλίγο τραγωδία στην Κάντζα - Τροχαίο ατύχημα έξω από σχολεία (φωτό)

Κάποιοι έτρεχαν, έβρισκαν τα συνεχή λάθη στα αρχικά ΦΕΚ και έσπευδαν να ζητήσουν επαναδιατύπωση για την αποκατάσταση του δικαίου και το ’18 και το ’19, ζητώντας και την απόδοση του δικαιώματος μετεγγραφής των παιδιών μας, κάτι που δεν είχε δοθεί ΠΟΤΕ σε φυσική καταστροφή, παρά μόνο οι προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας περί φυσικών καταστροφών, το 3%, η μοριοδότηση συγκεκριμένων κατηγοριών κλπ). Αποτέλεσμα;
Τα ΦΕΚ διορθώθηκαν σε 2 διαφορετικές επανεκδόσεις.

Οι μετεγγραφές δόθηκαν.

Τόσο υπό την ηγεσία Γαβρόγλου για την πρώτη χρονιά, όσο και η επέκταση του δικαιώματος για 2 ακόμη ακαδημαϊκές χρονιές υπό την ηγεσία Κεραμέως. Και τους ευχαριστούμε και τους δύο για την κατανόηση και εφαρμογή του δίκαιου αιτήματος.

Όταν άλλαξε ο νόμος το ’20 και έμπαινε πλαφόν μορίων για το δικαίωμα μετεγγραφής φοιτητών, και πάλι ΔΕΝ κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους. Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε ασχολήθηκαν ποτέ! Ούτε επιστολές, ούτε δράση, ούτε τίποτα. Έστω μια ανησυχία βρε αδερφέ. Ο τίτλος του αντιδημάρχου ναναι καλά και η ταμπέλα στην πόρτα.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Τσεμπέρης κατά Βασιλόπουλου - "Ο ψεύτης βοσκός που καμώνεται το ανάχωμα"

Άλλοι πάλι ήταν αυτοί που έτρεξαν, πήγαν στο υπουργείο, έστειλαν επιστολές, εξήγησαν το προφανές του αιτήματος, πήραν τη γραπτή απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού κου Διγαλάκη περί εξαίρεσης των πυροπλήκτων δικαιούχων μετεγγραφής από τις γενικές διατάξεις του νόμου και του πλαφόν.

Όλα αυτά μπορεί και να μην τα ξέρει ο μέχρι πρότινος αρμόδιος α/δημαρχος κος Βασιλόπουλος γιατί ουδέποτε ασχολήθηκε.

Κανείς από τη δημοτική αρχή δε βγήκε να “πουλήσει” όνομα κι “εξυπηρέτηση”. Γιατί θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι ήταν υποχρέωσή και δέσμευσή μας ως δημοτική αρχή να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και τις οικογένειές τους και εργαζόμασταν μεθοδικά και με επιμονή για να το πετύχουμε.

Δείτε ακόμα:  Τροχαίο στη Βούλα: O Stan δεν απεγκλώβισε κανέναν λέει ο κολλητός του Μονογυιού που τον έβγαλε νεκρό από την Ferrrari!

Ε, πάει πολύ τώρα οι “Επιμηθείς” που δεν κούνησαν δάχτυλο για να βρουν μια λύση, να το κουνούν τώρα, για να δουν καμιά φωτό και το όνομά τους στα ΜΜΕ που τόσο αγαπούν, καπηλευόμενοι τα πάντα όσων το κυνήγησαν, το πάλεψαν, το διεκδίκησαν και το πέτυχαν. Από το Δήμαρχο της πόλης, μέχρι τον τελευταίο από όλους εμάς.

Όσο για την περιβόητη επιστολή του Ιουνίου (με υπογραφή αντιδήμαρχος Παιδείας μεταξύ άλλων), δεν ασχολείται καν με τις μετεγγραφές, είναι μνημείο άγνοιας νόμων και προϋποθέσεων, δημιούργησε σύγχυση σε γονείς και μαθητές και γι αυτό έσπευσε κάθιδρος να την εξαφανίσει ο ίδιος, τάχιστα.

Αυτά για να γνωριστούμε λίγο καλύτερα, γιατί μάλλον παραγνωριστήκαμε…

Και αναρωτιέμαι: Μα δεν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος να τον σώσει από το διαρκή αυτοεξευτελισμό?

Αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Χρήστος Τσεμπέρης