Λάζαρος Καραούλης: Η 3η Σεπτέμβρη αφετηρία νέων αγώνων για την Δημοκρατία, την κοινωνική Δικαιοσύνη

Η 3η Σεπτέμβρη αφετηρία νέων αγώνων για την Δημοκρατία, την κοινωνική Δικαιοσύνη

48 χρόνια συμπληρώνονται από την χρονιά αποκατάστασης της Δημοκρατίας και από την ιστορική ημέρα όπου ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου δημοσίευσε την ιδρυτική διακήρυξη βασικών αρχών και στόχων ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Κατά την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ η οποία είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, η εθνική μας ανεξαρτησία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, η λαϊκή κυριαρχία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της κοινωνικής απελευθέρωσης, και η κοινωνική απελευθέρωση αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της πολιτικής δημοκρατίας.

Οι βασικές έννοιες, αρχές και αξίες που ανέδειξε με επιτυχία το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ τότε δια του Ανδρέα Παπανδρέου αποτελούν φάρο και οδηγό τα τελευταία χρόνια για όλους μας. Ειδικά τους τελευταίους μήνες τους οποίους ζούμε σκοτεινές εποχές, εποχές παρακολουθήσεων, στοχοποίησης και φακελώματος πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων.

Η παρακολούθηση του Προέδρου Νίκου Ανδρούλακη έχει συνταράξει τους Δημοκρατικούς πολίτες της χώρας. Είναι μία πράξη αντισυνταγματική και ταυτόχρονα βαθιά αντιδημοκρατική, η οποία διαβρώνει τα ισχυρά θεμέλια της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της ομαλής πολιτικής ζωής και σταθερότητας της χώρας.

Σύμφωνα με το σύνολο των έγκριτων συνταγματολόγων της χώρας η παρακολούθηση πολιτικών προσώπων (Βουλευτών, Ευρωβουλευτών) αποτελεί αξιόποινη πράξη καθώς παραβιάζεται το άρθρο 19 παρ.1 του Συντάγματος και του βουλευτικό απόρρητο των επικοινωνιών άρθρο 61 παρ.3.

Πέρα όμως από το Συνταγματικό ζήτημα προκύπτει θέμα πολιτικό όχι μόνο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα για την αξιοπιστία του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος ορκίστηκε να είναι πιστός στην Πατρίδα και το Δημοκρατικό Πολίτευμα, να υπακούει στο Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν είναι δυνατόν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να μην τηρεί το Σύνταγμα και να διαστρεβλώνει τους νόμους για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εκθέτοντας την χώρα διεθνώς.

Είναι βασικός υπαίτιος για την κατρακύλα της πολιτικής ζωής της χώρας, η οποία παλεύει να αντιμετωπίσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από τον πόλεμο στην Ουκρανία και των ψυχρό πόλεμο των μεγάλων δυνάμεων.

Τώρα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη την κοινωνική δικαιοσύνη, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος της υγείας, την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Η σοσιαλδημοκρατική πολιτική είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της ανάπτυξης, της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα, καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να αντισταθούν σθεναρά στην καθημερινή προπαγάνδα ψεμμάτων της Κυβέρνησης που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις πραγματικές ευθύνες του Πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Να αγωνιστούμε για πολιτικές οι οποίες δεν θα επιδοτούν τους λίγους, αλλά θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα προς όφελος των πολλών.

Είναι αδιανόητο για την κυβέρνηση να επιδοτεί τους πολίτες ενώ στην ουσία επικροτεί τις αυξήσεις στην Kwh του ηλεκτρικού ρεύματος κάνοντας τους πολίτες μεσάζοντες στην έμμεση διπλή χρηματοδότηση της Κυβέρνησης προς το ολιγοπώλιο ηλεκτρικής ενέργειας. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι πληρώνουν εις διπλούν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο άμεσα από την τσέπη τους, όσο και έμμεσα από τους φόρους του Ελληνικού Κράτους.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να στείλουμε το μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν χειραγωγείται και ότι θα συνεχίσουμε με νέα ένταση και αποφασιστικότητα τον αγώνα για μια ανεξάρτητη, ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα.

Λάζαρος Καραούλης

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 2-3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες του Γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου και του Προέδρου Ανδρουλάκη Νίκου στο Ζάππειο το διήμερο Φεστιβάλ με αφορμή την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

Το σαφές μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα παραμείνει σταθερά στην αυτόνομη πορεία του έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Ζάππειο σε πυκνό ακροατήριο στελεχών, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κλείνοντας τις διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο των 48 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Θέτοντας ψηλά το πήχη τόνισε: «Το δικό μας στοίχημα δεν είναι με ποιους θα πάμε για να διαχειριστούμε απλώς τις υπάρχουσες δομές εξουσίας. Το στοίχημά μας είναι να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό!»

Δεν δίστασε να μιλήσει για επιτελικό «παρακράτος» που είναι μια «κλειστή κάστα συμφερόντων» και «λειτουργεί εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο σκάνδαλο των υποκλοπών, έκανε λόγο για χυδαίες και αντιθεσμικές πρακτικές από την κυβέρνηση που καταδεικνύουν τη διαχρονική αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας σε τέτοια θέματα.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός και προσπαθεί να κρύψει τη γύμνια του πίσω από σενάρια επιστημονικής φαντασίας», δήλωσε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να εγκρίνει την άρση του απορρήτου και να αποκαλύψει τον λόγο που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν υπό παρακολούθηση. Έστειλε πάντως το μήνυμα πως «αν δούμε εμείς το φως, αυτοί θα φύγουν νύχτα…».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.