Λέκκας: Οι μετασεισμοί στην Εύβοια μπορεί να συνεχιστούν για μήνες!

Καθησυχαστικός είναι ο Καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, για τους δύο μετασεισμούς που έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Εύβοια μεγέθους 3,9 Ρίχτερ.

Ο ίδιος μιλώντας στο CNN Greece ανέφερε ότι «οι δύο σεισμοί που έγιναν με επίκεντρο την περιοχή Ζαράκων είναι στο πλαίσιο της ακολουθίας μετασεισμών που γίνεται στην περιοχή. Οι μετασεισμοί αυτοί μπορεί να γίνονται και τους επόμενους δύο μήνες. Όπως όλα δείχνουν, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» είπε ο κ. Λέκκας.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 13.00 του Σαββάτου (03/12) σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, και λίγα λεπτά αργότερα δεύτερη δόνηση, επίσης της τάξης των 3,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας και το εστιακό του βάθος στα 9,7 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο της δεύτερης δόνησης, εντοπίζεται στα 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 9,5 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος σεισμός στην Εύβοια έγινε στις 29 Νοεμβρίου και ήταν 4,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 9χλμ νοτιοανατολικά των Ζαράκων της Εύβοιας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 13,2 χιλιόμετρα.

Αρχικά, θεωρήθηκε από τους ειδικούς ότι ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς η περιοχή δεν ήταν γνωστή για κάποιο ρήγμα.

Ωστόσο, στη συνέχεια, ακολούθησε νέος σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ με αποτέλεσμα να ανησυχήσει τους σεισμολόγους. Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο CNN Greece μετά τον σεισμό τον 5 Ρίχτερ (29/11) είπε ότι «περιπλέκεται η κατάσταση».

Τόνισε ακόμη ότι «Σε κάθε περίπτωση ότι η περιοχή δεν μπορεί να δώσει πολύ ισχυρές δονήσεις και πως ήδη υπάρχει μια εκτόνωση του φαινομένου».

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.