Λιανεμπόριο, οργανωμένες παραλίες και φροντιστήρια – Όλες οι εισηγήσεις

«Πράσινο φως» για λιανεμπόριο χωρίς ραντεβού αλλά και για άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών από τις 15 Μαΐου έδωσε η Επιτροπή των Ειδικών που συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης (5/5).

Παράλληλα η Επιτροπή εισηγείται το άνοιγμα των φροντιστηρίων για τις 10 Μαΐου, ενώ διευκρινίζεται από το υπουργείο ότι προς το παρόν δεν υφίσταται άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών.

Σχετικά με τα φροντιστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά θα ανοίξουν για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου που δίνουν Πανελλήνιες. Παράλληλα θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για μαθητές που δίνουν εξετάσεις.

Αναφορικά με το τέλος στα ραντεβού για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου, στα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τμ και όχι 1 ανά 100 τμ που ισχύει έως τώρα.

Δείτε ακόμα:  «Είναι δυνατόν αυτή να βρίσει εμένα;» - Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία! Η ανάρτηση του συζυγοκτόνου μια ημέρα πριν

Τέλος, δόθηκε η έγκριση για άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 15 Μαΐου.

Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 10 Μαΐου

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Με βάση διευκρινίσεις του υπουργείου, οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Δείτε ακόμα:  Σοκ: Βρέθηκαν πέντε πτώματα σε σπίτι στο Βερολίνο – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

newsbeast.gr