Λιποθύμησε μαθητής από ναρκωτικά σε Γυμνάσιο!

Στις σχολικές τουαλέτες κεντρικού σχολικού συγκροτήματος του Βόλου ζωντάνεψε ο εφιάλτης των ναρκωτικών. Παλιός μαθητής του σχολείου, που πλέον φοιτά σε γειτονική σχολή και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει… παρελθόν σε παρόμοιες υποθέσεις, φέρεται να είναι εκείνος, που πέρασε ποσότητα χασίς μέσα στο σχολείο.

Τη ναρκωτική ουσία δοκίμασε μικρότερος μαθητής την ώρα του διαλείμματος στις σχολικές τουαλέτες. Εκεί βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση λίγη ώρα αργότερα από τον επιστάτη του σχολείου και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο. Παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, έχει επιβληθεί ομερτά γύρω από το περιστατικό. Μόλις χθες και μετά από επίμονη έρευνα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έγινε γνωστό το περιστατικό για το οποίο διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα σε κεντρικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Βόλου. Όπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούσε ο νεαρός, που φέρεται να πέρασε τα ναρκωτικά. Πρόκειται για μαθητή, που έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την εκπαιδευτική κοινότητα και μάλιστα πέρυσι είχε απομακρυνθεί από το σχολείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος, παρά την απομάκρυνσή του και την εγγραφή του σε γειτονική σχολή, συνέχιζε να πηγαίνει στο σχολικό συγκρότημα ως εξωσχολικός και πολλές φορές κατάφερνε να μπαίνει και μέσα ερχόμενος σε επαφή με μαθητές.

Μία από αυτές τις φορές ήταν την περασμένη Δευτέρα. Πέρασε στο σχολείο, κατευθύνθηκε στις σχολικές τουαλέτες, που σύμφωνα με καταγγελίες λειτουργούν σαν… καπνιστήρια παρά τις απαγορευτικές πινακίδες που έχουν αναρτηθεί για την απαγόρευση του καπνίσματος και εκεί φέρεται να έδωσε σε μαθητή Γυμνασίου να δοκιμάσει χασίς. Εκείνος έφυγε, ο μαθητής όμως του Γυμνασίου, που δεν αισθανόταν καλά, παρέμεινε στον χώρο. Όταν χτύπησε το κουδούνι για την επιστροφή στην τάξη, εκείνος δεν μπορούσε να πάει. Ζαλιζόταν και έκανε εμετό. Εκεί τον βρήκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση η επιστάτρια του σχολείου και σήμανε συναγερμός.

Δείτε ακόμα:  Πυρκαγιά στο Βαθροβούνι Χαλκίδας - Τρία χιλιόμετρα από κατοικημένη περιοχή - Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Ο μαθητής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε η ύπαρξη στον οργανισμό του ουσιών και ενημερώθηκε η Ασφάλεια.

Ομερτά στο σχολείο

Γονείς του σχολικού συγκροτήματος ενημερώθηκαν για το συμβάν μία ημέρα αργότερα, τους επιβλήθηκε όμως… ομερτά.

Ακόμη και χθες από τη διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος το γεγονός επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί. «Μία ζάλη την κάναμε θέμα;» ήταν η αντίδραση του διευθυντή του σχολείου όταν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε μαζί του για να διασταυρώσει το συμβάν. Υποστήριξε ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα και έκλεισε το τηλέφωνο φανερά ενοχλημένος. Δεν αναλήφθηκε μέριμνα ούτε καν για την άμεση ενημέρωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία έγινε γνώστρια του συμβάντος τουλάχιστον τρία 24ωρα αργότερα.

Δείτε ακόμα:  Φεγγάρι του Ελαφιού: Αύριο η μεγάλη πανσέληνος του Ιουλίου

Γονιός, θορυβημένος από το περιστατικό και ανησυχώντας για τα δικά του παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, ξέσπασε καταγγέλλοντας το συμβάν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και εν συνεχεία στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ζητώντας την προστασία των μαθητών και απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις. Ήρθε σε επαφή με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και την Ασφάλεια Βόλου, ενώ χθες το πρωί προχώρησε και σε καταγγελία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

ΕΔΕ για το συμβάν

Μόλις ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, ενημερώθηκε για το συμβάν, διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η ΕΔΕ ανατέθηκε σε καθηγητή Λυκείου, ο οποίος θα αναλάβει να διαπιστώσει τι έχει συμβεί. Και χθες στο σχολείο επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση και συγκλήθηκε ο σύλλογος διδασκόντων για τον χειρισμό της κατάστασης.

Δείτε ακόμα:  Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία -Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Υπό παρακολούθηση

Το σχολικό συγκρότημα βρίσκεται υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς τις τελευταίες ημέρες. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι δεν είναι το μοναδικό κι ότι υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις για σχολεία, που όμως δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η απειλή των ναρκωτικών στα σχολεία δοκιμάζει για μία ακόμη φορά τα αντανακλαστικά της εκπαιδευτικής οικογένειας.

Ήδη η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας προγραμματίζουν για την ερχόμενη Τετάρτη ενημερωτική συνάντηση διευθυντών και ενός καθηγητή από κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο για την πρόληψη των ναρκωτικών και την παιδαγωγική αντιμετώπιση της μάστιγας, που φαίνεται να απειλεί τα σχολεία.

Πηγή: taxydromos.gr