Lockdown: Ανοικτό να μειωθούν κωδικοί και λόγοι μετακίνησης – Δεν μπαίνει κόφτης στα SMS του 13033

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι κωδικοί που στέλνουν με sms στο 13033 από 6 σε 4 με κόψιμο στους λόγους μετακίνησης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργαντάς. Ο υφυπουργός τόνισε για ακόμη μια φορά ότι δεν είναι εφικτό να μπει κόφτης στον αριθμό των sms που στέλνουν οι πολίτες για την μετακίνηση τους

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Γιώργος Γεωργαντάς, ερωτηθείς αν προετοιμάζονται στο υπουργείο για γενικό lockdown και πιθανό κόφτη στα sms του 13033 μιλησε για αποφάσεις που θα παρθούν ίσως τις επόμενες ώρες, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει μπροστά μας ένα τρίτο κύμα το οποίο το βλέπουμε και βεβαίως πρέπει να αντιδράσουμε.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Σε σχέση με τον κόφτη στα sms του 13033 τόνισε ότι και τεχνικά αλλά και από άποψη με την οποία έχει αποφασιστεί να λειτουργεί το sms δεν μπορεί να μπει κάποιος κόφτης.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση θέλει ένα μέτρο το οποίο να έχει μια καθολικότητα, το sms εξυπηρετεί μόνο όσους χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο με τους συγκεκριμένους κωδικούς για τις μετακινήσεις ταυτοχρόνως υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιούν και την έγχαρτη διαδικασία άρα ένα πρώτο ζήτημα το οποίο υπάρχει είναι ότι δεν μπορεί να είναι καθολική η όποια διάταξη με τον κόφτη. Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο υπάρχει σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά είναι ότι αν μπει κόφτης πρέπει να τηρείται ένα αρχείο με τα sms του 13033 που έχει στείλει ο κάθε αριθμός τηλεφώνου. «Εμείς από την αρχή είπαμε ότι δεν μπορεί να έχουμε ένα τέτοιο αρχείο το οποίο να παραβιάζει τα δεδομένα του καθενός.» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Σε ερώτηση αν από τις 6 επιλογές που έχει το sms μειωθούν και μείνουν οι 4 αλλά και οι κωδικοί μετακίνησης του 13033 ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι εξετάζονται τα πάντα αυτή τη στιγμή.

«Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα αύριο αλλά πρώτα να αποφασιστεί ακριβώς η κατεύθυνση την οποία θα δώσει ο πρωθυπουργός και μετά θα δούμε πως θα το υποστηρίξουμε τεχνικά. Υπάρχει μια σύσκεψη το μεσημέρι που δεν ξέρω αν θα καταλήξει κάπου σήμερα ή αν θα έχουμε κάτι τις επόμενες μέρες και το δεύτερο είναι ότι η σκοπιμότητα για την οποία χρησιμοποιήθηκαν τα sms είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για όποιον ήθελε να μετακινηθεί, δεν υπάρχει καθολικότητα σε αυτή την υπηρεσία γιατί υπάρχει και ο έγχαρτος τύπος, υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα για να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε για να μπουν οι περιορισμοί τους οποίους κάποιοι αναφέρανε αλλά εμείς δεν τους αναφέραμε ποτέ.»

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.