Lockdown: Το “κενό” στο 13033 – Το τρικ για βόλτες σε όλη την Αττική

Το lockdown έχει γονατίσει εδώ και πολλούς μήνες τους πολίτες στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, οι αντοχές μειώνονται και γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να περάσουν λίγο ευχάριστα τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα. Ποιο είναι το τρικ για βόλτες σε όλη την Αθήνα παρά την καραντίνα και το κενό στο 13033.

Πριν από λίγους μήνες ο κωδικός 6 στο 13033 ήταν σχεδόν «απαγορευτικός» για μετακίνηση εκτός δήμου, πλέον όλο και περισσότεροι στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 φεύγουν από το κέντρο και πηγαίνουν στα βόρεια ή στα νότια του νομού που υπάρχει περισσότερος χώρος για άθληση.

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτών που στέλνουν των κωδικό 6 στο 13033 αλλάζοντας δήμους με πρόσχημα την άθληση που ποτέ όμως δεν κάνουν αλλά για να μετακινηθούν σε φιλικά σπίτια ιδίως το Σαββατοκύριακο.

Συνεπώς, σε περίπτωση ελέγχου, οι αστυνομικοί δεν έχουν δικαίωμα να γράψουν πρόστιμο στους πολίτες που έχουν ακολουθήσει την τυπική διαδικασία, στέλνοντας SMS στο 13033 και οι πολίτες ξεγλιστρούν από τον έλεγχο ακόμα και αν χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο κωδικό για άσχετο λόγο και όχι για άσκηση.

Δείτε ακόμα:  Καύσωνας: Στράβωσαν ράγες του τρένου από τη ζέστη στην Αττική!

Αυτός είναι και ένας λόγος όπου, κυρίως τους τελευταίους μήνες της καραντίνας, οι δρόμοι παρουσιάζουν μποτιλιάρισμα.

Παπαευαγγέλου: Δεν αποδίδουν τα μέτρα όπως στην πρώτη καραντίνα

Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό ακόμα, με περισσότερα από 12.000 ενεργά κρούσματα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.

«Δεν παρατηρήθηκε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου» όπως αναμέναμε, είπε, αναφερόμενη ιδιαίτερα στην Αττική.

Δείτε ακόμα:  Ίος, Πάρος, Κρήτη ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown – Συνεδριάζει η Επιτροπή

Λόγω ίσως της κούρασης τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει ακόμα και επανέλαβε την σημασία της ατομικής ευθύνης και τήρησης των μέτρων προστασίας.

Είχαμε πολλές μικρές εξάρσεις στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας, που προέρχονται από συνεστιάσεις σε σπίτια, εργασιακούς χώρους, κλειστές δομές. Ανησυχεί τους επιστήμονες η αύξηση των νοσηλειών, των διασωληνωμένων ασθενών και η διασπορά των μεταλλάξεων, (βρετανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ενώ ταυτοποιήθηκε και το νέο στέλεχος της Ουγκάντα).

Στην επικράτεια το επιδημιολογικό φορτίο παρέμεινε σταθερό, με τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών να ανέρχεται σε 1.500 νέα κρούσματα.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Γιατί μπορεί να νοσήσουν όσοι έχουν κάνει εμβόλιο

Ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, υπολογίζεται στα 12.000 κρούσματα.

Μίλησε για αύξηση στον αριθμό των νέων νοσηλειών που ξεπέρασαν τα 2.500 άτομα, σημειώνοντας ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, με το 88% των ΜΕΘ Covid να είναι κατειλημμένες.

Την τελευταία εβδομάδα, είπε, παρατηρήθηκε αύξηση των θανάτων η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

dikaiologitika.gr