Λουκέτο στην τάξη της μαθήτριας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Κλείνει έως της 27 Οκτωβρίου η τάξη στην οποία φοιτούσε η μαθήτρια, η οποία διαγνώσθηκε με κορονοϊό ενώ σε καραντίνα θα μπουν και οι δύο καθηγητές οι οποίοι της έκαναν μάθημα για περισσότερες από 2 ώρες τις τελευταίες 2 ημέρες.

Πρόκειται για τη μαθήτρια του 2ου Λυκείου Ηρακλείου, η οποία είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά της. Οι γονείς της ενημέρωσαν το σχολείο με την διεύθυνση να ενημερώνει με τη σειρά της την Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση αλλά και τις υγειονομικές αρχές.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Γώγος - «Αυτή την βδομάδα δεν αποκλείεται να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα»

Άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών της μαθήτριας από τον ΕΟΔΥ ενώ έχουν ήδη απολυμανθεί οι χώροι του σχολείου.

«Έχουμε ένα βεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθήτρια της β’ λυκείου στο 2ο ΓΕΛ. ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ιχνηλάτησης στο σχολείο» ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, Γιάννης Καραγιαννίδης.

Όπως τόνισε ο Κ. Καραγιαννίδης οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος από την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όπως άλλωστε προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις

Δείτε ακόμα:  Οικογενειακή τραγωδία: Πώς σκότωσε ο 21χρονος αστυνομικός τον αδελφό του

Ακόμη μία τάξη αναμένεται να κλείσει εξαιτίας του κορονοϊού καθώς εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός. Πρόκειται για το 47ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.

cretapost.gr