Λουκίδης: Μειώθηκαν οι εισαγωγές λόγω κορονοϊού στα νοσοκομεία

Για την εικόνα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα τις τελευταίες ημέρες μίλησαν στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης και ο καθηγητής φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκίδη τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν, όπως και η διάρκεια νοσηλείας, ενώ κλείνει και η ηλικιακή ψαλίδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Λουκίδης σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι άνω των 70 ετών.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος σημείωσε ότι έχουν μειωθεί και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ. Μιλώντας για τις παρενέργειες των εμβολίων, τόνισε ότι αυτές είναι πολύ λιγότερες από τα κοινά φάρμακα. Αναφερόμενος στο αντιικά φάρμακα είπε ότι η μόνη αντένδειξη που υπάρχει είναι μόνο για εγκύους και δεν υπάρχει κανένα θέμα για τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Δείτε ακόμα:  Σοκαριστικό τροχαίο: Μητέρα με μικρό παιδί έπεσαν με το αυτοκίνητο σε βράχια! (φωτό)

Τη δική του θέση πρόβαλε ο Π. Καραναγνώστης, ο οποίος είναι στρατιωτικός γιατρός σε αναστολή, καθώς είναι ανεμβολίαστος. Όπως ανέφερε, δεν ανήκει στους αντιεμβολιαστές, ενώ τόνισε πως έχει πει σε πολλούς ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο.

 

iefimerida.gr