Μαγιορκίνης: «Έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι την κάμψη της πανδημίας λόγω εμβολίων»

Παρασκευή σήμερα (4/12) και έτσι η ενημέρωση για τον κορονοϊό γίνεται ζωντανά από τους Βάνα Παπαευαγγέλου, Γκίκα Μαγιορκίνη και Νίκο Χαρδαλιά.

Μετά τη Βάνα Παπαευαγγέλου τον λόγο πήρε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος επανέλαβε ότι κάθε μέρα υπάρχει ένας ρυθμός επέκτασης της πανδημίας στις 600.000 διαγνώσεις την ημέρα.

«Ελαφρά πτωτική πορεία καταγράφεται στην Ευρώπη με 200.000 διαγνώσεις». Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μίλησε για επιβράδυνση σε Γαλλία και Γερμανία. Στο Ην. Βασίλειο υπάρχει σταθεροποίηση των νεκρών στους 470 την ημέρα. Στην Ιταλία μόλις χθες με 993, καταγράφηκε ρεκόρ θανάτων.

Για την Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι η μείωση των κρουσμάτων συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς. Ειδική αναφορά έγινε για τους κατοίκους της επαρχίας και των χωριών. «Ίσως επειδή είστε μακριά από τα αστικά κέντρα, να πιστεύετε ότι ο κορονοϊός δεν σας αφορά. Αυτό είναι λάθος», τόνισε με νόημα. «Έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι την κάμψη της πανδημίας λόγω εμβολίων».

Δείτε ακόμα:  Φονικό στη Μακρινίτσα - Συγκλονίζει η μητέρα των θυμάτων: Ήρθε ο φονιάς στο σπίτι μας και έσφαξε τα περιστέρια της ζωής μας

lawandorder.gr