Μαγιορκίνης: «Η μείωση στα αστικά κέντρα είναι σαφώς πιο αισθητή σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα»

Live η σημερινή (30/11) ενημέρωση για τον κορονοϊό από τους Βάνα Παπαευαγγέλου, Γκίκα Μαγιορκίνη, Παναγιώτη Αρκουμανέα και Νίκο Χαρδαλιά.

Ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης πήρε το λόγο μετά τη Βάνα Παπαευαγγέλου και αρχικά αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Χρειάζεται εξαιρετική προσοχή» τόνισε ο καθηγητής, ο οποίος σημείωσε πως η Αττική έδειξε μείωση στον αριθμό των διαγνώσεων κατά 30%, ενώ για την Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό ήταν της τάξης του 20%.

«Η μείωση στα αστικά κέντρα είναι σαφώς πιο αισθητή σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το Rt έπεσε κάτω από τη μονάδα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει πως το Rt είναι διαφορετικό με το ιικό φορτίο στις δύο αυτές πόλεις. Και εκτίμησε πως τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε όσα ανέρχονταν στις αρχές Νοεμβρίου.

Δείτε ακόμα:  Νόμιζε ότι θα ξεγελάσει τους αστυνομικούς κρύβοντας εκεί τα ναρκωτικά, αλλά... (φώτο)

«Να τηρήσετε τα μέτρα, να φοράτε τις μάσκες και να αποφεύγετε τις συναντήσεις με άτομα που δεν είστε κάθε μέρα μαζί τους», είπε κλείνοντας.

newsit.gr