Μαγιορκίνης: «Προ των πυλών η επιθετική αύξηση του κορονοϊού»

Ζωντανή η ενημέρωση για τον κορονοϊό κάθε Τρίτη και Παρασκευή και έτσι και σήμερα οι Γκίκας Μαγιορκίνης, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκαν στις θέσεις τους για την ενημέρωση. Μαζί τους και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αφού επιβεβαίωσε τα 1.259 κρούσματα και τόνισε ότι τα 295 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Αττική, 291 διαγνώστηκαν στη Θεσσαλονίκη, 75 στη Ροδόπη, 55 στις Σέρρες και 47 στη Λάρισα ανέφερε τα εξής.

Δείτε ακόμα:  Έπαιζαν πόκερ σε κατάστημα εν μέσω καραντίνας - 18 συλλήψεις

«Στην Ελλάδα από την προηγούμενη εβδομάδα η επιδημία εκτινάχθηκε με μία νέα ώση από 300- 400 διαγνώσεις ανά ημέρα σε πάνω από 700 διαγνώσεις με σαφείς ενδείξεις επέκτασης.

Οι ενδείξεις μιλούν καθαρά για επιθετική αύξηση προ των πυλών» επεσήμανε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία στη χώρα.

Ο καθηγητής αφού αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά δεδομένα με την έξαρση της πανδημίας επικεντρώθηκε στα ελληνικά στοιχεία. Όπως είπε το δεύτερο κύμα διατηρεί την ένταση του σε υψηλή δυναμική ενώ στην Ευρώπη η επιδημία ενισχύεται δυναμικά.

Δείτε ακόμα:  Σοκ με 22χρονη - Ακρωτηριάστηκε από τη μηχανή του κιμά!

Στη συνέχεια είπε: «Οι αυξητικές τάσεις της επιδημίας είναι ταχύτερες εκτός Αττικής και παραμένουν υψηλές σε μεγάλο βαθμό. Οι νέοι 19-39 διατηρούν 4 με 5 φορές μεγαλύτερη επίπτωση από τις ηλικιακές ομάδες των 0-18 και 65+. Η ηλικιακή ομάδα 40-65 προς το παρόν κινείται στη μισή επίπτωση από την ηλικιακή ομάδα των νέων 19-39. Το βεβαρημένο επιδημιολογικό προφίλ της χώρας συμπίπτει με την αύξηση μετάδοσης λόγω θερμοκρασιακής πτώσης και της συνεπακόλουθης διαφοροποίησης της συμπεριφοράς, δηλαδή της αύξησης της δραστηριότητας της κοινωνικής συνεύρεσης σε κλειστούς χώρους. Αυτό το πρότυπο μάλλον ερμηνεύει εν μέρει την εντονότερη δυναμική προς τα βόρεια της χώρας».

Δείτε ακόμα:  Πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό!

enikos.gr