Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Άνδρο – Έκτακτο δρομολόγιο από Ραφήνα του “Θεολόγος Π.”

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο όπου συνεχίζεται η προληπτική εκκένωση χωριών που βρίσκονται κοντά στις κατοικημένες περιοχές.

Πριν από λίγο με εντολή Δημάρχου έγινε και η εκκένωση του οικισμού Ατένι, ενώ μετά τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αποφασίστηκε ο άμεσος απόπλους του οχηματαγωγού “FB THEOLOGOS” από το λιμάνι της Ραφήνας προς την Άνδρο, προκειμένου να μεταφερθούν επίγειες δυνάμεις για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου, που ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία: Νεκρός 24χρονος σε τροχαίο με μηχανάκι (φωτό)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου αναφέρει:

Μετά τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αποφασίστηκε ο άμεσος απόπλους του οχηματαγωγού “FB THEOLOGOS” από το λιμάνι της Ραφήνας προς την Άνδρο, προκειμένου να μεταφερθούν επίγειες δυνάμεις για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου, που ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου.

Στην πυρκαγιά ήδη επιχειρούν Δυνάμεις του τοπικού, Πυροσβεστικού Κλιμακίου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Δήμου, του ΣΕΔΑ, καθώς και εναέριες δυνάμεις, ιδιώτες και πεζοπόρο Τμήμα ΕΜΑΚ.

Δείτε ακόμα:  Προνόμια για εμβολιασμένους: Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου – Η ημερομηνία ορόσημο για ανακοινώσεις

Ο Δήμος Άνδρου και προσωπικά ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης, ευχαριστεί όλους όσους συνεισφέρουν από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η πυρκαγιά, καθώς και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries, για την άμεση μεταφορά των πρόσθετων δυνάμεων κατάσβεσης.