Μάκης Βουδούρης: Χρηστικές συμβουλές ενόψει της νέας κακοκαιρίας


Μετά την μεγάλη ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών λόγω της χιονόπτωσης και των άγριων καιρικών φαινομένων, έρχεται ένα δύσκολο σαββατοκύριακο με νέο κύμα κακοκαιρίας και κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τις σφοδρές πλημμύρες.

Ήδη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει σε συστάσεις για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ λιώνουν όλα τα χιόνια των προηγούμενων ημερών, πράγμα το οποίο ενδεχομένως να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα.

Δείτε ακόμα:  Guardian: «Η ώρα της κρίσης για τον ναρκισσιστή Μπάμπη Αναγνωστόπουλο»

Μπροστά σε όλα αυτά, επικοινωνήσαμε με τον γιατρό και Αντιδήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Μάκη Βουδούρη, ο οποίος μας μίλησε για την αυτοοργάνωση του πολίτη, όταν έρχονται αντιμέτωποι σε τέτοιες καταστάσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, και ειδικά για αυτούς που μένουν σε περιοχές δύσβατες και αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όπως αυτά που προέκυψαν τελευταία με την “Ελπίδα”.

Όπως μας επισήμανε ο κ. Βουδούρης, ενόψει και του νέου κύματος κακοκαιρίας αλλά και για τις επόμενες κακοκαιρίες που θα έλθουν καλό είναι οι πολίτες να προβούν σε δύο τρεις κινήσεις ώστε να αποφύγουν τα προβλήματα της στιγμής. Δηλαδή να προμηθευτούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, -ήδη από σήμερα το πρωί μπορούν να το κάνουν, πριν ενταθούν οι άνεμοι και οι βροχοπτώσεις-, όπως και να έχουν πάντα ξύλα για το τζάκι τους ή να έχουν μια σόμπα υγραερίου.

Δείτε ακόμα:  Αυτοψία από κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ στα έργα αποχέτευσης σε Ραφήνα και Πικέρμι (φωτό)

Επίσης να προμηθευτούν έγκαιρα τα φαρμακά τους, ειδικά αν πρόκειται για ηλικιωμένους, να έχουν κεριά, φακούς σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ένα ραδιοφωνάκι (τρανζίστορ) μπαταρίες, ώστε αν ξεμείνουν από κινητά, να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει, γκαζάκι για να μπορούν να ζεστάνουν νερό, να φτιάξουν ένα καφέ, ένα τσάι, φαγητό.

Απλά πράγματα που όμως πολλές φορές στα δύσκολα, λύνουν προβλήματα και βοηθάνε να ξεπεραστούν δύσκολες καταστάσεις. Άλλωστε ο καθένας ξέρει τις ανάγκες του και αναλόγως πράττει.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, οι θαυμάστριες και το ενδεχόμενο να κάνει τη ζωή του ταινία