Mάκης Βουδούρης-συνέντευξη: “Τώρα είναι η ευκαιρία για τη δημιουργία στη Ραφήνα ενός Νοσοκομείου για την Αν. Αττική (video)

Χειμαρρώδης και αποκαλυπτικός ήταν ο ιατρός και Αντιδήμαρχος Υγείας Ρ-Π Μάκης Βουδούρης σε συνέντευξή του στο irafina.gr όπου κυριολεκτικά μιλάει για όλα. Για την πανδημία, τους εμβολιασμούς, τα κρούσματα στην περιοχή μας, το Κέντρο Κοινότητας, την κοινωνική πολιτική του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, το Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, τις ενέργειες του Δημάρχου και φυσικά για το Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Ο Αντιδήμαρχος ξεκίνησε την συνομιλία μας με την πανδημία λέγοντας χαρακτηριστικά πως “είμαστε σε μια λεπτή ισορροπία”. “Υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι, δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος -συνέχισε- καθώς είναι πολλές οι μολύνσεις και δεν υποχωρεί ο αριθμός των θανάτων. Πολλοί συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους σε καθημερινή βάση. Γι αυτό λέμε πως η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός”.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα γίνουν κι άλλες επαναληπτικές δόσεις εμβολίου τόνισε πως δεν αποκλείεται να κάνουμε ακόμα περισσότερες, ενώ διευκρίνισε πως το πιο πιθανό είναι να εμβολιαζόμαστε σε ετήσια βάση, όπως ας πούμε το εμβόλιο της γρίπης.

Όσο αφορά την περιοχή μας δήλωσε πως μέχρι τον προηγούμενο μήνα τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρεί μια μικρή ύφεση. Αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι ο εμβολιασμός των παιδιών έχει αυξηθεί, ενώ ανέφερε πως λίγα ήταν τα περιστατικά που γνωρίζει πως οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Αναφέρθηκε επίσης και για την πρωτοβουλία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ώστε να γίνονται rapid και pcr tests σε προνομιακές τιμές για τους πολίτες και τους δημοτικούς υπαλλήλους. Είναι μεγάλο το κόστος, γι αυτό κι έγινε προσπάθεια με διαφανείς διαδικασίες ώστε να μπορούν όλοι να κάνουν τα tests με χαμηλότερο κόστος.

Το Κέντρο Κοινότητας στη Διασταύρωση Ραφήνας

Στη συνέχεια μιλήσαμε και για το Κέντρο Κοινότητας που είναι μέσα στις αρμοδιότητές του ως Αντιδήμαρχος Υγείας, όπου η λειτουργία του είναι εξαιρετικά σημαντική για τον Δήμο και τους δημότες, δίνοντας τα εύσημα στον δήμαρχο κ. Μπουρνούς όπως και στην κα Βασιλική Μπέκα που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μέσω ΕΣΠΑ τα κεφάλαια. Στα σχέδιά του πλέον είναι να μπορέσει να φτάσει μέχρι την πόρτα του κάθε πολίτη τόσο στη Ραφήνα όσο και στο Πικέρμι, κι αυτό όπως τόνισε θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα σε πολύ κόσμο. Δείτε το βίντεο:

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός όμως ήταν ο κ. Βουδούρης όταν τον ρωτήσαμε για την δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Να τονίσουμε πως ο Αντιδήμαρχος είναι πολύπειρος εκτός από τα ιατρικά θέματα και στα θέματα διοίκησης αφού διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Διοικητής του ΟΑΕΕ αλλά και του ΟΓΑ. Η άποψή του λοιπόν καταλαβαίνετε πως έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

“Αν κάτι δεν γίνεται, οφείλεται στις κόντρες και στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, ξεκίνησε να μας λέει ο γιατρός και συνέχισε: “Θαπρεπε αντιθέτως σε τέτοια θέματα να είμαστε όλοι ενωμένοι. Την περίοδο της θητείας μου στον ΕΟΠΥΥ είχε ξεκινήσει η απο-ιδρυματοποιηση του Νταού Πεντέλης και υπήρχαν πολλοί “μνηστήρες” που διεκδικούσαν τις εγκαταστάσεις, μέχρι και ο Δήμος Αθηναίων. Στο πλαίσιο της εξυγίανσης μαζί με άλλες ενέργειες που έγιναν τότε μετέφερα τις υπηρεσίες των ιατρείων του ΙΚΑ από το κτήριο που τότε ενοικιαζόταν, στις εγκαταστάσεις του Νταού Πεντέλης, νυν Κέντρου Υγείας Ραφήνας, ξεκινώντας παράλληλα την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων”.

“Μετά την εγκατάσταση των ιατρείων, -συνέχισε ο κ. Βουδούρης- τα χρήματα για την ανακαίνιση δεν δόθηκαν από το κράτος αλλά από ιδιώτη και μάλιστα προήλθαν από τον εφοπλιστή και μεγάλο ευεργέτη της περιοχής μας, τον κ. Μαρτίνο. Τότε και ενώ γινόταν από το ΙΚΑ η διάλυση νοσοκομείων όπως το “Παπαδημητρίου” στα Μελίσσια, ζήτησα να μεταφερθεί το προσωπικό στη Ραφήνα ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Νοσοκομείο για την Ανατολική Αττική το οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει εκατοντάδες κόσμου. Δυστυχώς όμως η ευκαιρία χάθηκε και θα σας αποκαλύψω και που “κόλλησε” το θέμα”.

Εκείνος πάντως επιμένει ακόμα πως είναι αναγκαίο να γίνει ένα Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική. Και επιμένει να γίνει στην περιοχή μας. “Η λύση για τη δημιουργία του στο Κορωπί ή στα Σπάτα -λέει- αφενός είναι κοντά στο Ασκληπιείο της Βούλας, κάτι που δεν έχει λογική κι αφ΄ετέρου δεν υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις. Ενώ στη Ραφήνα υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο “κομμάτι” της Ανατολικής Αττικής, ενώ θα εξυπηρετούνται και τα νησιά από τις Κυκλάδες. Τώρα είναι η ευκαιρία για να γίνει, μαζί με τα υπόλοιπα έργα υποδομής που θα βοηθήσουν, όπως η Αττική οδός και ο προαστιακός και θα πρέπει να γίνει μια διακομματική επιτροπή που να ασχοληθει με το θέμα αυτό”.

Επίσης τόνισε πως θα πρέπει εκτός από τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου ο οποίος όπως αποκάλυψε έχει στείλει ήδη επιστολή, να συνταχθούν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιοχής, ώστε να υψώσουν όλοι τη φωνή τους γι αυτό τον σκοπό.

Ο κ Βουδούρης έκλεισε λέγοντας πως το παράδειγμα του κ Μαρτίνου και της δωρεάς που έκανε στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας δείχνει το δρόμο για τη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Δείτε το βίντεο:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.