Μαραθώνας 2023… «Κλειδί» η συνεργασία

Ο ιστορικός Δήμος Μαραθώνος δεν είναι, σήμερα, ένα παιχνίδι για απλούς λύτες ή για επίδοξους πολιτικούς… αλλά ένα πολυσύνθετο εργαλείο, ένας ιδιαίτερα πολύπλοκος μηχανισμός που οφείλει και πρέπει να αποκτήσει ένα σύγχρονο πρόσωπο, φιλικό προς τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται καινοτομία, σχέδιο, ρεαλιστικές προτάσεις, μελέτες και όρεξη για δουλειά.

Αυτό όμως που, ο Δήμος Μαραθώνος, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ είναι μια Δημοτική Αρχή που να σέβεται και να υπηρετεί τον πολίτη. Επίσης να ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα των πολιτών του και με σχέδιο, πρόγραμμα, οργάνωση και δουλειά να κάνει πράξη τα θέλω των Δημοτών.

Χρειάζεται λοιπόν μια Δημοτική Αρχή, που να εφαρμόσει ένα άλλο Μοντέλο Διοίκησης ***από αυτό που εφαρμόστηκε τόσο από την προηγούμενη, όσο και από την σημερινή Δημοτική Αρχή και ***που θα απαρτίζεται από νέους, σε ιδέες, ανθρώπους ***και όχι πάλι από τους ίδιους που διοίκησαν, διοικούν και θέλουν να συνεχίσουν να διοικούν… αποκλειστικά και μόνο για την «Καρέκλα» και τα προνόμιά της.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα - Πικέρμι: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατ’ οίκον - Αναλυτικά η διαδικασία

Το 2023, ο Δήμος Μαραθώνος, χρειάζεται ανθρώπους που έχουν την ικανότητα και το όραμα να διοικήσουν, αλλά κυρίως ***που έχουν την ικανότητα να συνεργαστούν ***για να υλοποιήσουν έργα και να παραδώσουν στην επόμενη γενιά έναν Δήμο καλύτερο, έναν Δήμο αντάξιο του ονόματός του.

**Υ.Γ. *Τι Δημοτική Αρχή χρειάζεται ο Μαραθώνας το 2023 ; ***

Την απάντηση, στο καίριο αυτό ερώτημα, οφείλουν να τη δώσουν οι δημότες και τα πολλά, μικρά και μεγάλα, ανοιχτά προβλήματα του Δήμου, τα οποία αναμένουν πειστικές, δραστικές και ουσιαστικές λύσεις.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά τώρα στην Αγία Κυριακή στα Σπάτα (βίντεο)

Σπύρος Παππάς