Μαραθώνας: Από την Αγία Μαρίνα & τον Σχινιά ξεκίνησε η επιχείρηση «Δρυάδες» για την αντιπυρική θωράκιση (φωτό)

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου η επιχείρηση «Δρυάδες» για την αντιπυρική θωράκιση σε 18 περιοχές της Αττικής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, οι οποίες προσδιορίστηκαν σε συνέχεια προσομοιώσεων και κατέστη σαφές ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες, θα ήταν δυνατό να απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές είναι και ο Δήμος Μαραθώνα, όπου σήμερα πραγματοποιήθηκαν εργασίες στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και του πευκοδάσους του Σχινιά

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας αναφέρει:

Δείτε ακόμα:  Συνεδριάζει την Τρίτη με 8 θέματα η Οικονομική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου

“Ξεκίνησε σήμερα σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η τεράστια επιχείρηση ( «Δρυάδες» ) ολοκληρωμένου καθαρισμού όλων των περιοχών μας από άκρη σε άκρη και απομάκρυνσης της εύφλεκτης ύλης που ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιάς, καθώς ο Δήμος μας συγκαταλέγεται στους 11 Δήμους ιδιαίτερης επικινδυνότητας .

Η αρχή έγινε από την Αγία Μαρίνα και το πευκοδάσος του Σχινιά και συνεχίζουμε εντατικά σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα. Οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον με κάθε τρόπο και να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για όλους.”

Δείτε ακόμα:  Σπύρος Παππάς: Μαραθώνας - 2 χρόνια το απόλυτο τίποτα