Μαραθώνας: Έτοιμα να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς τα Λύκεια του Δήμου

Επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα (12/4) για τους μαθητές των Λυκείων και ο Δήμος Μαραθώνα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτή και όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής, Αργύρης Λάσκος τα Λύκεια του Δήμου είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης του Δήμου μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να υποδεχθούν ξανά τους μαθητές και τις μαθήτριες για την δια ζώσης εκπαίδευση από αύριο  Δευτέρα 12 Απριλίου.

Δείτε ακόμα:  Φίδι από την Αρτέμιδα έφερε τον τρόμο στα ΚΤΕΛ Κηφισού - Που είχε τρυπώσει (βίντεο)

Υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα πραγματοποιήσαμε σχολαστικές απολυμάνσεις εσωτερικά και εξωτερικά των σχολικών μονάδων, τις οποίες προμηθεύσαμε με επάρκεια αντισηπτικών και προστατευτικές μάσκες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία τους σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επιπλέον το πρωί της Δευτέρας πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλο το προσωπικό (υπάλληλοι καθαρισμού, σχολικοί φύλακες, υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης) θα υποβληθεί, κατόπιν  ραντεβού που έχουμε ήδη ορίσει σε συνεννόηση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, σε γρήγορο τεστ ανίχνευσης Covid-19 (rapid test), προκειμένου να είμαστε βέβαιοι ότι είναι όλοι υγιείς για να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 124 νέα κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

Η σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα και οφείλουμε να είναι όλα όπως πρέπει, ειδικά για τους μαθητές που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο τους, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι.

Καλή επιστροφή στα θρανία, καλή αρχή ξανά.

Αργύρης Λάσκος

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής