Μαραθώνας: Κάλεσμα σε εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Γ. Λαμπράκη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 22 Μάη, στις 11 π.μ., με αφορμή τη μέρα της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γρηγόρη Λαμπράκη και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στον τύμβο του Μαραθώνα και πορεία στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπου θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ομιλία.

«Τιμάμε την πάλη του Γρηγόρη Λαμπράκη και των χιλιάδων αγωνιστών του λαϊκού κινήματος», σημειώνει στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ, «δυναμώνοντας τον αγώνα για:

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Εγκαίνια την Τρίτη (3/8) για το 2ο Φεστιβάλ Τοπικών Παραγωγών - Πρόσκληση σε μάγειρες και ζαχαροπλάστες

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Να καταργηθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Ναυαγοσώστης έσωσε άτομο από πνιγμό!

Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση “Defender Europe” και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.

Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.

Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».