Μαραθώνας: Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης παρέδωσε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου το μετάλλιο της νίκης του στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο (φωτό)

Με μεγάλο ενθουσιασμό μαθητές γυμνασίου και λυκείου της πόλης του Μαραθώνα υποδέχτηκαν σήμερα Τετάρτη 23/11/2022 στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, τον νικητή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, Χαράλαμπο Πιτσώλη.

Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Νίκος Καραγιάννης και Κώστας Μπούφης καλωσόρισαν εκ μέρος του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα τον κορυφαίο Έλληνα Πρωταθλητή και παρέλαβαν τα αθλητικά του κειμήλια.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης φανερά συγκινημένος παρέδωσε στο Μουσείο για μόνιμη έκθεση:
– το μετάλλιο της νίκης του στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο
– την αθλητική του στολή
– τα παπούτσια της χρυσής του διαδρομής.

Στον χαιρετισμό του o Πρωταθλητής ευχαρίστησε τον Δήμο Μαραθώνος και το Μουσείο για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι σε αυτό τον χώρο βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η ιστορία του Μαραθωνίου, ενώ προέτρεψε τους μαθητές να αγαπούν τον αθλητισμό και να πιστεύουν στις δυνατότητές τους.

Συγκινητικός και ο χαιρετισμός του γηραιότερου αθλητή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, κου Στέλιου Πρασσά. Ο κος Πρασσάς απευθυνόμενος στους νέους τόνισε ότι ” η άθληση είναι υγεία. Η ίδια η ζωή είναι αγώνας δρόμου και δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε στην μέση της διαδρομής μας.”

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ κος Βλάσης Καραβασίλης, ο οποίος απένειμε και τιμητική πλακέτα στον Χαράλαμπο Πιτσώλη, ο Δημήτρης Κυριακίδης, γιος του αείμνηστου Στέλιου Κυριακίδη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κος Θανάσης Αλμπάνης κ.α.

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ευχαριστεί θερμά τον σύλλογο καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου Μαραθώνα που πάντα στηρίζουν τις δράσεις του

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.